Zelný salát se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí si nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na pánvičku přidáme zelí a chvíli podusíme. Zvlášť v misce si připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na pánvičku přidáme zelí a chvíli podusíme. Zvlášť v misce si připravíme…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, cukety nakrájíme na tenké plátky a tofu na kostičky. V misce smícháme jogurt s bílky, hořčicí a směsí bylinek a…
Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme. Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji…
Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme.Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme.
Tento recept spojuje jemné filety z tilapie s pestrou směsí čerstvé zeleniny, doplněné výraznou chutí balkánského sýra. Jídlo je nejen chutné, ale i snadné na přípravu,…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak,…
Z bylinek, česneku, kari, zázvoru, soli, pepře a dvou lžic olivového oleje v mixéru smícháme čatní, pomažeme kotlety a necháme alespoň hodinu uležet. Dáme do pekáčku s…
Brambory oloupeme a z každé vykrojíme velký hranol. Nožem krájíme na plátky, ale nedokrojíme až dolů - jen asi do 3/4 brambory. Otočíme nařezanou stranou dolů a znovu…
Ledový salát natrháme na kousky. Rajčata, krabí tyčinky a ředkvičky nakrájíme, vše společně promícháme. Zakapeme balzamikovým octem, přidáme bazalku a bylinkovou sůl…
Vepřová panenka s bylinkami Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku…
Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden o trošičku větší. Z většího dílu vyválíme kruhový plát větší než je dortová forma (zde použit průměr 24cm), dno formy vyložíme pečicím…
Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení, který lehce pomažeme olejem. Do mísy prosejeme mouku a promícháme s práškem a solí, přidáme scezený protlak…
Oloupaný celer rozstrouháme najemno a vmícháme do vajec, rozšlehaných s mlékem a ostatními přísadami, na lívanečníku smažíme lívanečky. Lze podávat i s bramborovou kaší
Nejdříve si na másle osmažíme strouhanku a dáme vychladit. Brokolici rozebereme na malé růžičky a jen spaříme ve vroucí vodě. Zapékací misku vymažeme a vysypeme…
Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby…
Cuketu podélně přepůlíme a pak nakrájíme na půlkolečka asi 1 cm silné. Pak cuketu lehounce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Dobře promícháme. Sýr…
Kuskus připravíme podle návodu - na zalití použijeme zeleninový vývar. Necháme zchladnout.Ochutíme bylinkovou solí, přidáme vejce, strouhanku a směs důkladně promícháme…
Kernotto zalijeme vodou v poměru 1:2 a lehce ochutíme bylinkovou solí. Dáme vařit. Pokud se v průběhu vaření voda vyvaří a kernotto je ještě tvrdé, vodu dolijeme.…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Sojový granulát si uvaříme ve vodě s kostkou Masoxu,jak je psáno v základním návodu. Po uvaření přebytečnou vodu vymačkáme. K drti přidáme nastrouhané mrkve,kedluben…
Cibuli nakrajíme na jemno a osmažíme na trochu vetší pánvi. Přidáme mraženou zeleninu a spolu s cibulí ji chvilku osmáhneme. Pak přidáme kvašené zelí, které jsme si…
Troubu zapneme bez HV na 170 °C a rošt umístíme uprostřed. Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nahrubo. Dáme na dno pekáčku s víkem, spolu s bůčkem…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Holka u plotny radí: Tajemství dokonalého leča tkví ve správném postupu. Chuti pomůže i papriková pasta a maďarská klobása
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!