Rýžový salát s hroznovým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si uvaříme rýži. Hotovou rýži zakápneme olivovým olejem, trochu ochutíme bylinkovou solí a nechám vychladnout. Hrozny omyjeme a nakrájíme na kousky. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si uvaříme rýži. Hotovou rýži zakápneme olivovým olejem, trochu ochutíme bylinkovou solí a nechám vychladnout. Hrozny omyjeme a nakrájíme na kousky. Po…
Brambory omejeme, kapustičky očistíme a omejeme, osolíme. Dáme do parního hrnce a dusíme 30 minut. K jedné porci dáme jednu lžičku tatarky.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vystydnout a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa nakrájíme na kousky přibližně velké jako kolečka brambor. Na talíř…
Na hlubší pánvi osmahneme cibulku na jemno, přidáme osmahnout kostky mraženého špenátu, počesnekujeme, cca 1 káv. vrchov. lžičku aby to bylo výrazné podravkou. Jen lehce…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Na oleji zpěníme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme nakrájenou kapustu a dusíme, než je měkká. V případě potřeby dolijeme vodu.Klaso na čínu přidáme ke kapustě,…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na větší kousky a přidáme na kostičky nakrájené libové maso bez kůže a tuku. Přiklopíme a podusíme pár minut. Mezitím nakrájíme…
Sójový granulát povaříme dle návodu ve vodě s bylinkovou solí. Scedíme a lehce vymačkáme.Na kousky pokrájíme cibuli i obě papriky. Na vyšší pánvi orestujeme na oleji…
Nakrájíme maso na malé kostičky a následně ho okořeníme (dle uvážení z daného koření, může postačit i sůl a pepř). Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny. Do pánvičky…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…
Omyté, naporcované kuře „napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách.…
Brokolici a květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Cuketu nakrájíme na menší kostky a společně s povařenou brokolicí a květákem vložíme do zapékací nádoby. V…
Dáme vařit rýži Natural se solí,lžičkou kurkumy a lžící sezamového oleje. Do hotové rýže vmícháme na kostky nakrájený smažený Tempeh,rozmačkanou uvařenou brokolici,…
Kroupy uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.Pórek nakrájený na kolečka opečeme na olivovém oleji, přidáme bylinkovou sůl, pepř a mletou uzenou…
Rýži uvaříme.Cibulku orestujeme na trošce olivového oleje spolu se žampiony nakrájenými na plátky.Přidáme česnek, bylinkovou sůl, pepř, kmín, kousky cukety. Podlijeme,…
Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience "Na těsto". Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře…
Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát…
Do hrnce si dáme asi půl litru vody se solí a troškou oleje. Až se voda dá do varu, přidáte 325 g těstovin. Mezitím si kuřecí maso nakrájíte na malé kousky, přidáte…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří…
Z řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte…
Špenát, zdroj síly i zelená brečka ze školní jídelny. Jak ho připravit, aby dobře chutnal i vypadal?
Co s nespotřebovanou cibulí: Trvanlivost prodlouží máslo, alobal i speciální balení. Cibuli lze také bez obav zamrazit
Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!