Variace na italskou focacciu bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenSypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby dáme jako první vlažnou vodu, olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a…
Oloupané brambory předem předvaříme.Kůži na prsou nařežeme na kostičky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvičce zprudka pečeme kůží dolů, cca 10 min, potom otočíme a…
Cibule oloupeme. Ostrým nožem kolem dokola pokrájíme na měsíčky tak, aby spodní střed cibule zůstal vcelku. V jedné misce ušleháme vejce s pivem a česnekem. V druhé…
Máslo a olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a opékáme 5 minut. Pak vmícháme česnek a houby, osolíme a po dalších 5 minutách přidáme petrželku, smetanu, necháme…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se…
Oprané a osušené filety z tresky pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odstát. Posolíme a lehce okořeníme směsí koření Severské scampi. Na pánvi tresky krátce…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Cuketu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky cca 0,5 cm. Dáme do mísy, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1-2 dny v lednici, přikryté potravinářskou fólií.…
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z přichystaných, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin a…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné, ale vlahé sádlo, vejce a žloutek. Pak…
Máte odvahu experimentovat v kuchyni? A máte i potřebné suroviny k tomu? Můžete vyzkoušet omáčku s krůtím masem, naloženým v olivovém oleji spolu s citróny. Podle autora…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Flank steak patří mezi chuťovky a lahodné druhy steaků. Jednoduše okořeněný kus masa ugrilujeme, nakrájíme na plátky a přelijeme pikantní a svěží chimichurri omáčkou z…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…