Erbazzone z Emilia Romagna
Recept ještě nebyl hodnocenDroždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Zapneme ruru a dobre ju vyhrejeme. Kuracie prsia narezeme na dlhe pasy, posolime ich a polozime ich na vacsi kus alobalu. Jogurt, horcicu, stiplavu papriku vymiesame…
Steak osolíme, opepříme, zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 6 minut, a dáme dopéct do trouby na 15 minut na 220°C. Pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout…
Zaděláme kvásek, nasekáme na jemno škvarky. Až kvásek vzejde, vše smícháme dohromady a necháme kynout cca 1 hod.Poté z vyváleného těsta na cca 1 cm vykrajujeme malým…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Záviny z listového těsta můžeme připravit naslano i sladko a naplnit je podle své chuti. Vyzkoušejte tuto kombinaci restovaných žampionů, pórku a kari koření a uvidíte,…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Tradiční švédská lahůdka gravlax, tedy losos marinovaný v suché marinádě ze soli a cukru vás doslova nadchne. Losos se díky soli vysuší a zpevní a bude se podobat své…
Domácí pletýnky z kynutého těsta provoní po upečení celou kuchyň. Výjimečnou chuť jim dodáme přidáním pečeného česneku do těsta, i do petrželového másla, kterým hotové…
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme,…
Kvásek zaděláme pivem, přilijeme k mouce, přidáme žloutek, sůl, vlažný tuk a zaděláme nelepivé těsto. Za 3/4 - 1 hodinu vyválíme těsto v tyčky. Lze dělat i jiné tvary…
Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně…
Bramory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k…
Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky. Kousky…
CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout.Chléb peču…
Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na…
Zlaté křupavé placky z kynutého těsta krásně voní a jsou tak dobré, že nejspíše zmizí chvíli po upečení. Škvarkové placky posypané kmínem a hrubozrnnou solí si můžeme…
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená…