Tajemství řezníka Krkovičky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky vepřového si naklepeme,okořeníme,potřeme hořčicí.Dáme na ně plátek šunky,půlku hermelínu a další plátek šunky. Zabalíme.Smažíme na rozpáleném oleji,dokud maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky vepřového si naklepeme,okořeníme,potřeme hořčicí.Dáme na ně plátek šunky,půlku hermelínu a další plátek šunky. Zabalíme.Smažíme na rozpáleném oleji,dokud maso…
Maso nakrájené na plátky naklepeme, okořeníme pepřem a solí. Sýr nakrájíme na malé hranolky. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, kostku sýra a snítku kopru. Maso…
Do panvice dáme 2 lyžice oleja, necháme nech sa olej rozpáli. Pridáme po celej ploche panvice chlebík a trochu ho necháme aby sa opiekol. Zatiaľ, čo sa chlebík bude…
Maso omyjeme,posypeme trochou adžiky,poklademe plátky bazalky a zavineme. Spíchneme párátkem. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky z obou stran necháme zatáhnout. Poté je…
V hrnečku rozšleháme vajíčka, osolíme a opepříme, nalijeme je do pánvičky s rozpuštěným máslem, poklademe na ně plátky šunky a necháme pár minut, aby zespodu trochu…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme.K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame…
Prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Ze lžíce oleje a špetky koření si připravíme marinádu, kterou vetřeme do připraveného masa, vložíme do…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nařízneme a vytvoříme plátky. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme dle chuti a poprášíme kořením tandori masala.Na každý plátek položíme…
Maso osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky dáme do misky a přidáme nakrájený porek. Přidáme nasekanou petrželku a smícháme. Maso si…
Do studené vody dáme křížové kosti, omytou, ale neloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, kořenovou zeleninu, divoké koření, sůl a pepř. Pomalu vaříme cca 4 hodiny, během…
Do osolené vroucí vody s kapkou olivového oleje vložíme pláty lasagní (cca 1 na osobu). Mezitím si nastrouháme na jemno parmezán a připravíme náplň. Náplň připravíme…
Každý párek podélně rozkrojíme, ale ne až do konce. Oba konce rozkrojeného párku oddělíme a na druhé straně spojíme párátkem- vznikne jakési srdíčko. Srdíčka položíme…
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou a mléko. Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou šunku, nastrouhaný…
Vymiešame si marinádu z uvedených surovín (olivy nasekáme úplne nadrobno) a necháme v nej marinovať mäso pokrájané na kocky aspoň 2 hodiny.Cibuľu,huby,papriku a slaninu…
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme opepříme. Na polovinu plátku položíme plátek šunky, špenát (přiměřeně) a plátek nivy. Maso přeložíme a zabalíme. Rolky vyrovnáme…
Papriku nakrájíme na kostičky a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.Vajíčka smícháme se solí, zakysanou smetanou a cuketou. Pak vmícháme mouku a prášek do pečiva…
Mleté maso zatím připravíme do mísy, do kterého jsme vyklepli dvě celá vejce. Nakrájíme na malé kostičky omytou papriku, pak mrkev - tu očistíme a nastrouháme na jemno.…
Pstruhy umyjeme a osušíme. Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Ešte teplé rozšľaháme s maslom na kašu. Pridáme na jemno nasekanú šunku, žĺtok, nasekanú vňať, osolíme. Podľa…
Rajčatům odřízneme vrchní část (uschováme!) a lžící pěkně vydlabeme.Zevnitř důkladně osolíme, ale nepřesolíme! Do spodní části rajčete dáme asi 2,5cm silný plátek…
Dáme vařit těstoviny v osolené vodě, podle velikosti pekáčku uděláme buď celý saček těstovin nebo půlku.Mezitím si dáme vařit rajčata nahoře nakrojená na pár minutek do…
Připravené těsto na pizzu potřeme protlakem, přidáme bylinky a česnek, posypeme pokrájenými listy lichořeřišnice, šunkou, sýrem. Pečeme v předehřáté troubě podle zvyku…
Plátky kuřecích prsíček rozkrojíme a naklepeme tak, že zvrchu i zespoda dáme sáček. Maso se nám tolik nepotrhá. Každý plátek osolíme (ne moc, Niva je slaná) a na každý…
Fazolky rozmrazíme a trochu vymačkáme vodu. Šunku nakrájíme drobně, sýr nastrouháme a spojíme s ostatními surovinami, podle chuti osolíme. Lžící klademe do rozpáleného…
Bílý chřest vezmeme do rukou a od uříznutého konce ho ohýbáme, až se zlomí. Ulomí se dřevnatější část, tu můžeme použít třeba do polévky a zbytek těsně pod hlavičku…
Jak na pomalé dušení v troubě: Tyhle fígle udělají delikatesu i z „podrážky“
Česnekové gnocchi s brokolicí a slaninou: Česnek dodá jídlu vůni a slanina šťavnatost, sýr na povrchu pak typicky italský šmrnc
Co si zabalit na cestu do Chorvatska: Tipy na jídla, která „přežijí“ i cestu v největším vedru