Šunkovo-sýrová roláda s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenTato svěží roláda se hodí jako předkrm nebo drobné pohoštění pro hosty. Tvoří ji vrstvy šunky a sýra, které pomažeme pěnou z křenového pomazánkového másla a smetany.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato svěží roláda se hodí jako předkrm nebo drobné pohoštění pro hosty. Tvoří ji vrstvy šunky a sýra, které pomažeme pěnou z křenového pomazánkového másla a smetany.…
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
Brokolicu povaríme v troche vody asi 3 minúty (alebo v pare).Kuskus dáme do misky, dôkladne vidličkou premiešame s 1 lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a…
Kuřecí maso je ideálním zdrojem bílkovin. Pokud si kuřecí závitek dáš k obědu, můžeš si vybrat jakoukoliv přílohu (rýže, kuskus, brambory a další). Chceš si dát kuřecí…
Chlebíčky by neměly chybět na žádném slavnostním pohoštění. S jejich vzhledem si můžete pohrát a ozdobit je tak k dané příležitosti. Tyto kousky jsou velikonoční, a tak…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Zdravější verze vajíčkové tlačenky dosáhneme použitím čerstvého nebo mraženého hrášku. Tlačenka se nám povede, pokud dodržíme návod na přípravu želatiny. Nezapomeneme na…
Bábovky většinou připravujeme na sladko, ale co třeba taková slaná vaječná bábovka, plná šunky, cottage a papriky? Upečená je za půl hodiny a podávat ji můžete ještě…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek…
Ideální způsob, jak z obyčejných surovin vykouzlit lahůdku. Smažené sýrovo-šunkové závitky doplňte rukolou, která sice vypadá jako plevel, ale je elixírem zdraví.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Slané koláče jsou velice variabilní a naplnit je můžete různě. Vsaďte na jistotu a zvolte osvědčenou kombinaci smetany, šunky a cibule. Samozřejmě nesmí chybět zlatavý…
Dobrá zeleninová roláda, která se vám určitě povede. Díky sýru a vajíčku udrží tvar. Pokud byste měli obavy, můžete si směs zapéct v pekáčku nebo misce. Výhodou této…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Kuřecí prsa rozřízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a dáme na ně plátek šunky a sýra.Plátky masa přeložíme, sklepneme paličkou a upevníme kuchyňskými jehlami nebo…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Lehký jarní oběd, který můžete nachystat i jako sváteční variantu. Výpek z masa, bude výborný k bramborové kaši a navrch, pokud by vám nestačila dávka zdraví z kopřiv,…
Vychutnejte si tuto lahodnou krémovou polévku z květáku a brokolice, která je díky smetaně opravdu jemná. Horká polévka, podávaná s proužky šunky, křupavými kostičkami…
Už jste zkusili připravit roládu z vykostěného kuřete? Ne? Právě je nejlepší chvíle. Lahodná náplň, jemné maso z kuřete, propečení tak akorát a vhodná příloha. To jsou…
I pizzu můžete vynutit jarními přísadami. Jednou z nich je křehký nasládlý chřest. Dejte mu na pizze šanci, nebudete litovat. Nebude to tradiční Margharita, bude trochu…
Vychutnejte si spojení chutí s chřestem ve smetanovo-sýrové omáčce, doplněným šunkou a bramborami. Tento pokrm nabízí křehkost chřestu, krémovou jemnost sýrové omáčky,…
Na snídani, na oběd nebo taky na večeři. Takhle variabilní je tato omeleta z vajíček a kukuřičné mouky. Do rozšlehaných vajíček přidáme také šunku a pažitku. Placka tak…
Kardinálské řezy jako z vídeňské cukrárny: Lehounký sněhový moučník, do kterého využijete sezónní ovoce
Retro okénko: Rum tuzemák stál 50 Kčs za půllitr. Nejslavnější byl s plachetnicí. Sehnat se dá stále, jen se mu nesmí říkat rum
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?