Chmeli Suneli - domácky vyrobená kořenící směs
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a…
Quinou propláchněte na hustém sítě studenou vodou, dejte ji do hrnce s dvěma lžičkami oleje. Ohřívejte na středním plameni asi pět minut a trošku orestujte. Pak…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Grahamová celozrnná mouka obsahuje kromě pomletého zrna i určitou část otrub a patří u nás k nejznámějším. Přidaná rajčátka k brokolicové omáčce můžeme použít různě…
I pizzu můžete vynutit jarními přísadami. Jednou z nich je křehký nasládlý chřest. Dejte mu na pizze šanci, nebudete litovat. Nebude to tradiční Margharita, bude trochu…
S blížícím létem pomalu přichází také sezona cuket, zeleniny, kterou zkraje léta netrpělivě vyčkáváme, avšak při jejich bohaté úrodě nám pomalu dochází inspirace, jaký…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Toto lehké jídlo je ideální do horkých dnů, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Těstoviny promíchané s pečeným lilkem, česnekem a ricottou stačí ochutit čerstvou i…
Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně…
Špagety s omáčkou, skoro z domácích zdrojů, si připravíte podle našeho receptu. Maso doplníte posledními sklizenými rajčátky ze zahrádky, olivami, troškou vína a pro…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Netradiční pomazánka s celerem, jablkem a sušenou bazalkou se skvěle hodí na jednohubky. V kombinaci s kouskem hroznového vína je velice chutná a navíc je připravená…
Listové těsto je ideální, pokud chceme rychle udělat skvělé pohoštění. Tentokrát se inspirujeme balkánskou kuchyní a použijeme ho k přípravě slaných taštiček plněných…
Muffiny se dají připravit nasladko i naslano a jejich příprava je velmi jednoduchá. Jsou skvělé jako svačinka na cesty, občerstvení na oslavy či piknik. Zkuste jim dodat…
Pro sušená rajčata, naložená v oleji, najdete široké uplatnění. Použít je můžete v omáčkách na špagety, k masu nebo do salátů. Postup je jednoduchý a díky použitým…
Kuřecí nugety s kedlubnovými hranolky jsou skvělou kombinací pro všechny, kteří hledají chutnější a zdravější alternativy oblíbených smažených jídel. Tento snadný a…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Šéfkuchař Přemek Forejt dnes představil nové burgery: Mekáče miluju a nenašel jsem na nich žádnou chybu, řekl při tom
Došla vám strouhanka nebo olej? Díky našim tipům štědrovečerní menu v pohodě dokončíte
Pečeme s Ivou: Výborné domácí kaiserky voní máslem a snadno se připravují