Ředkvičkový salát se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenLehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou,…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Hledáte inspiraci na slanou dobrotu, kterou si můžete vychutnat u televize či jako večeři? Připravte si úžasné bramborové šneky, které jsou vhodné na každou příležitost.…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Nastrouhaný sýr promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Toto drobné pečivo se výborně hodí například jako pohoštění k vínu. Jednoduché těsto z másla a tvarohu ochutíme parmazánem nebo goudou, případně můžeme použít i nivu.…
Šťavnaté kuřecí maso obalené v těstíčku, nastrouhaném sýru a pak dozlatova upečené v troubě přímo láká k nakousnutí. Dejte si ho s bramborovou kaší a určitě si velmi…
Dobře připravená sekaná pečeně je oblíbené jídlo. Lze ji ozvláštnit a zlehčit přidáním méně obvyklých komponentů. Strouhaný sýr, sezonni cuketa a vždy dostupná mrkev se…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Dýňové placičky s goudou a slaninou si oblíbíte tak, že je budete dělat stále dokola. Jsou tak křupavé a lahodné, že se budete muset snažit, aby na vás nějaké zbyly.…
Tuňáka necháme okapat a ponorným mixerem promixujeme s ricottou, hořčicí, solí a paprikou.Šalotku nakrájíme na drobno a společně se sýrem, pažitkou a citronovou šťávou…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Na pánvi osmahneme mleté maso na olivovém oleji, okořeníme kořením. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s pórkem, pokrájená rajčata a papriky, přidáme…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Trojúhelníčky, tvaroh nebo Lučinu umícháme, přidáme na drobno nakrájenou slaninu, papriku, cuketu, cibulku, polovinu nastrouhané Goudy, nasekanou petrželku, 1 zdrhnutou…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a…
Těstovinovou rýži uvaříme na skus a scedíme. Horkou promícháme se smetanou a celým množstvím jemně nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud sýr neobalí všechna zrnka rýže. …
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso vložíme do mísy, přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř, sušené mléko a rohlík. Pořádně promícháme a…
Studenou rýži, může být i zbylá od oběda, smícháme s vejci a zbylými přísadami. Vše důkladně promícháme a tvoříme přibližně stejné kuličky.Každou kuličku obalíme ve…
Jednoduchá a rychlá pomazánka bez vaření. Připravíme ji z jemně nastrouhané mrkve a sýrů. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou pažitkou a podáváme na oblíbeném pečivu nebo…
Šneky z listového těsta se dají připravit na mnoho způsobů, naslano i nasladko. Zkuste je tentokrát podle tohoto receptu, se šunkou a sýrem. Přijdou k chuti jako…
Listové těsto je skvělé pro jeho univerzální použití jak pro sladkou, tak i slanou kuchyni. V tomto receptu najdete inspiraci na tu slanou verzi. Z těsta vytvořte kapsy …
Oblíbená pomazánka ze sardinek podle ČSN: Jednoduchá večeře za pár korun má jemnou chuť a skvěle se roztírá
Pozor, tato jídla do mikrovlnky nepatří! Špenát nebo uzeniny v ní nikdy neohřívejte
Jednohubky jinak a nejen na Silvestra: Zkuste je s okurkou, celozrnným chlebem nebo jako mini caprese