Masové koule v pikantní omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Cukety rozpůlíme a vydlabemeDo misky dáme vydlabanou část a s Paloučkem smícháme dohromady. Přidáme lžíci zakys. smetany a nastrouhaný sýr, sůl, popř. i něco zeleného, …
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí najemno nastrouháme, přidáme mouky, sůl, 1 vejce a zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy …
Mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak…
Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme.Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme.
Slaninu vyškvařte nasucho na pánvi, položte ji na kuchyňské ubrousky, aby z ní odsály přebytečný tuk a dejte zatím stranou. Hrášek povařte cca 2 minuty v osolené vodě a…
Každou řepu nakrájíme na plátky a dáme do misky, kde smícháme vše kromě kůry. Vše důkladně promícháme a rozložíme na pekáč.Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme…
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři…
Samozřejmostí je uvařit těstoviny. Klobásku podélně přepůlíme a krájíme na velice tenká půlkolečka. V hrnci/rendlíku rozpálíme několik větších kapek oleje a dáme osmažit…
Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rozehřejeme pánev, rajčata pokrájíme nadrobno a podusíme je spolu s bazalkou a česnekem, přidáme passatu, dochutíme, ztlumíme…
Tresku osušíme, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a řádně obalíme v trojobalu a poté osmažíme. Osmažené filety přeložíme na pekáček vymazaný máslem a na…
Polentu zalejeme uvedeným množstvím vody a umícháme v hustou kaši. Je potřeba pracovat opravdu rychle, neboť instantní polenta opravdu ráda a bleskově hrudkuje, ale s…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Těsto na pizzu si připravte tak, že do teplé vody dejte droždí a cukr.Nechte stát na teplém místě, dokud kvásek nevzejde (nezačne bublat).Do velké mísy nasypte mouku…
Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka. Já je nenechávám vypotit, přijde mi, že pak při pečení ještě víc nasáknou olejem. Plátky slaniny nasucho upečeme na pánvi a…
Rýži uvaříme do měkka.Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pak česnek a nakonec mleté maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou.Pak přidáme žampiony. Restujeme…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…
V hlubší misce smícháme všechny ingredience na náplň, pořádně promícháme, případně dochutíme dle vlastní chuti. Můžeme nechat chvíli odležet v chladu pro lepší smíchání…
ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně…
V pekáči na trošce oleje zpěníme česnek nakrájený na plátky, přidáme krkovici nakrájenou na kostičky a krátce osmahneme.Přidáme gnocchi uvařené v osolené vodě,…
Rozpálíme středně velký hrnec s olejem a dáme opékat najemno pokrájenou cibuli společně s na menší kostičky pokrájenou cuketou a lilkem. Osolíme, opepříme, přidáme…
Rajčata spaříme a oloupeme, rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme česnek a cukr.Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Vše kromě Mozzarelly nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme maso, osolíme a přidáme italské koření. Restujeme do zlatova.Až je maso měkké vysypeme do…
Segedín s domácím knedlíkem: Papriku přidejte ve správnou chvíli a hotové jídlo nechte uležet
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Granola nemusí být jen sladká. Slané variantě dodá chuť pár kapek tabasca nebo parmezán a na mlsání je zdravější než chipsy