Caprese pod grilem
Recept ještě nebyl hodnocenVychutnejte si italskou klasiku s novým nádechem – Caprese pod grilem. Šťavnatá rajčata, krémová mozzarella a čerstvá bazalka jsou zapečené pod grilem, což zvýrazní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychutnejte si italskou klasiku s novým nádechem – Caprese pod grilem. Šťavnatá rajčata, krémová mozzarella a čerstvá bazalka jsou zapečené pod grilem, což zvýrazní…
Lilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Během letní sezóny se v našich kuchyních často objevuje cuketa, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná i zapečená s lilkem a rajčaty, ochucená čerstvou…
Tento pokrm spojuje jemné noky s šťavnatými kousky kuřete, čerstvou cuketou a intenzivní chutí sušených rajčat, to vše korunováno roztavenou mozzarellou. Ideální jako…
Šťavnaté kuřecí maso je pečené spolu s jemnými bramborami, křehkou cuketou a aromatickými žampiony, čímž vzniká směs, která je ideální pro rodinné večeře i slavnostní…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
Dokřupava usmažené kouličky z květáku, kedlubny a mozzarelly, uspokojí všechny milovníky smažených pokrmů. Tyto netradiční kouličky vás překvapí svojí chutí. Podávat je…
Snadný a rychlý pokrm, který je vhodný i pro nejmenší. Přesně takové jsou zapékané brambory s cuketou a mozzarellou, zalité smetanou. Výborný oběd zvládnete připravit za…
Tato kombinace čerstvé cukety, brambor, kvalitní uzeniny a roztékajícího se sýra potěší všechny milovníky pečených jídel. Recept je snadný na přípravu a můžete ho…
Tyto lahodné houby jsou naplněné šťavnatou cuketou, parmezánem a kořením, což vytváří výjimečný pokrm, který je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Pro…
Také v létě jíte rádi lehké zeleninové obědy? Pak jsou pečené plněné papriky ideální volbou. Jako náplň použijeme bulgur, quinou a plátky cukety a na náplni necháme…
Tento pokrm spojuje jemně pečenou cuketu se šťavnatým tuňákem a sladkou kukuřicí, což vytváří dokonale vyvážený a chutný hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro všechny,…
Salát s broskví a mozzarellou je osvěžující letní pokrm, který spojuje sladkost zralých broskví s jemnou krémovostí mozzarelly. Tento lehký a barevný salát je perfektní…
Křupavý chléb je potřený lahodnými míchanými vejci, která jsou smetanově jemná a plná chuti. Na vrcholu je rozpuštěná zottarella, která přidává krémovou texturu, a…
Červená řepa je sice opomíjená zelenina, ale určitě si zaslouží, abychom jí dali šanci. Vařenou červenou řepu smícháme s restovanými ředkvičkami a fazolkami, dochutíme a…
Tradiční jablečná žemlovka má své místo snad v každé kuchyni. Pokud jste však spíše na slaná jídla, neměli byste přehlédnout tuto slanou verzi žemlovky. Je s uzeným…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Zapečené lilkové závitky jsou pochoutkou, která potěší všechny milovníky středomořské kuchyně. Tenké plátky lilku jsou plněny slanými ančovičkami, šťavnatou šunkou a…
Smažená lilková kolečka plněná šunkou a sýrem jsou lahodnou kombinací křehkého lilku a rozpuštěného sýra se šťavnatou šunkou. Tento pokrm přináší výraznější chutě, které…
Pokud vám při sběru hub pořádně vytrávilo, můžete si z nich během chvilky připravit voňavou svačinku nebo večeři. Výraznou chuť hub podtrhnou čerstvé bylinky a česnek.…
Čerstvé voňavé lesní houby se hodí i při přípravě drobného pohoštění. Připravíme z nich chutné šátečky, které kromě směsi dušených hub naplníme i mozzarellou a kouskem…
Zapečená dýně Hokaido s mletým masem je skvělým spojením šťavnaté zeleniny a lahodně kořeněného masa. Tato kombinace vytvoří plnohodnotné a chutné jídlo, které potěší…
Potřebujete-li odlehčit stravu, či vaříte-li pro diabetika, připravte velmi lehkou variantu oblíbeného salátu. Mozzarella, pekingské zelí, vyzrála rajčata, ořechy a…
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Roman Staša ustál moderátorské zemětřesení na Nově: Mám ve Snídani jeden velký problém, přiznal nedávno
Skvělý koláč s blumami od Tondy z Peče celá země: Křehké těsto s makovou náplní, blumami a rumem chutná fantasticky