Slaný koláč z rillettes
Recept ještě nebyl hodnocen1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Kuřecí maso očistíme a dáme vařit s omytou neoloupanou cibulí, mírně osolíme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky a spolu s nasekaným česnekem orestujeme…
Maso naklepeme, na koncích místy nařežeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme na jemno a rozdrobíme do něho toustový chléb, přidáme rozetřený česnek…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hlubší pánvi na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, spolu s nadrobno nakrájeným česnekem.Mleté maso společně…
Z masa vytvoříme plát. Kousek masa odřízneme a dáme bokem. Celý plát naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a pokapeme sójovou omáčkouOdkrojený…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Roštěnky zbavíme blan, naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Potřeme je olejem a necháme aspoň 4 hodiny odležet v chladu.Před přípravou je…
Na rozpuštěné máslo dáme opražit krupičku, když začne být zlatá, přidáme rozšlehané vajíčko se strouhaným sýrem, protlačeným česnekem a na droboučko nakrájenou hlívou.…
Mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a papriku smícháme v těstíčko a usmažíme palačinky.Osmažíme cibuli, šunku, přidáme pepř, sůl, oregano, chilli, kečup a nakonec sýr.Směsí…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme nakrájenou uzeninu, pórek, papriku, olej a prolisovaný česnek. Přidáme sůl a pepř.V míse smícháme…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Připravte si ke svačince, nebo večeři, "kurkumáčky", které se dají konzumovat i za studena. Jedná se o kuličky ze směsi vepřového masa, kysaného zelí, sýra, provoněné…
Zase ta cuketa! Receptů na ni není nikdy dost. Zvlášť v období, kdy na zahrádkách houfně dozrává přesila jejích zelených či žlutých plodů. Zkuste třeba tuto cuketu v…
Nádivku z cukety doplněnou strouhanou nebo drobně pokrájenou uzeninou, můžeme podávat s bramborem, nebo jen se zeleninovým salátem. Dobře okořeněná, vonící česnekem, je…
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 60-80 minut kynout.Vykynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Nevíte jak využít střed z cukety? Pak jimi můžete naplnit žampiony, které posypete strouhaným sýrem a zapečete. Vaječný salát z křepelčích vajíček poslouží jako skvělá…
Slaný dort připravíme z toustového chleba, který protřeme směsí z pomazánkového másla, smetanového sýra, okurek a kapií a proložíme šunkou a sýrem. Povrch dortu ozdobíme…
Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Ďobáčky jsou rostlinné nudličky s vysokým obsahem živin a jsou ideální 100% rostlinnou náhradou masa. Jsou pikantní chuťovkou vhodnou do studené i teplé kuchyně. Můžete…
Herečka Patricie Pagáčová upeče jen dva druhy cukroví. Vanilkové rohlíčky podle babičky ale nesmějí chybět
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Jablkové bramborové knedlíky: Šťavnatý pokrm s jablky v těstě báječně chutná, při přípravě je důležitá moučnatost brambor