Krakonošův oheň drůbeží
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půlkolečka (proužky). Na pánev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 kJ / 10 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půlkolečka (proužky). Na pánev…
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Tento osvědčený recept pochází z Vysočiny. Pokud také patříte mezi milovníky vepřového bůčku, rozhodně jej vyzkoušejte. Maso po uvaření marinujeme v česneku a koření a…
Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně…
Nejdříve dáme vařit vejce na cca 10 minut. Po uvaření vajíčko zchladíme, oloupeme a studené ho najemno nakrájíme.Do misky dáme bílý jogurt, najemno nastrouhaný eidam,…
Ideální pro všechny, kteří hledají jednoduchou a zároveň exotickou variantu oblíbené těstovinové klasiky. Díky jemné omáčce s kari kořením a lehce pikantnímu podtónu, se…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po…
Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne,…
Na vále smícháme mouku, papriku, cayenský pepř, sůl, tuk, vajíčko, smetanu(podle potřeby) a nastrouhané tvarůžky (je dobré je dát před strouháním cca na hodinu do…
Pokud milujete pálivá jídla, tuto kombinaci bílých fazolí, klobásy, rajčatové omáčky a vajec si jistě oblíbíte. Pikantnost jídlu dodávají chilli semínka a tabasco, která…
Z křídel za posledním kloubem odkrojíme špičky bez masa a zbylou část rozdělíme v prostředním kloubu napůl. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou.Promícháme je s přísadami…
Salámy a tvrdý sýr najemno nastrouháme, vmícháme měkký sýr a kečup. Pokud chceme pikantnější chuť, přidáme pár kapek tabasca. Pečivo nakrájíme na plátky, potřeme…
Jednoduchý, rychlý a jedinečný, takový je zeleninový tatarák. Je perfektní na klasické topince, ale výborně chutná třeba na celozrnné bagetce. Hodí se jako rychlá…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Tradiční hovězí tatarák se stal oblíbenou součástí slavnostního studeného občerstvení. S kořením a žloutkem servírovaný na smažených topinkách je opravdovou lahůdkou.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak,…
Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou…
Kuřecí BBQ křidélka s dipem ze zakysané smetany a jogurtu se skvěle hodí pro různé oslavy a setkání s vašimi blízkými. Křidélka namarinujete den předem a pak už jen…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Na první marinádu smícháme olivový olej, mleté nové koření, skořici, pepř a muškátový květ. Do igelitového sáčku vložíme lehce osolené kuřecí paličky a přilijeme…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…