Nakládaný bůček - Pantůček
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 kJ / 10 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně…
Tento osvědčený recept pochází z Vysočiny. Pokud také patříte mezi milovníky vepřového bůčku, rozhodně jej vyzkoušejte. Maso po uvaření marinujeme v česneku a koření a…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půlkolečka (proužky). Na pánev…
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená prsa a uzené maso, osolíme, opepříme, zakapeme tabascem a posypeme kari kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní…
Rozehřejeme si máslo a do něj přidáme kečup a omáčku. Dáme stranou. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme nakrájené kuřecí maso na větší kousky. Pak je…
Nejdříve dáme vařit vejce na cca 10 minut. Po uvaření vajíčko zchladíme, oloupeme a studené ho najemno nakrájíme.Do misky dáme bílý jogurt, najemno nastrouhaný eidam,…
Pokud milujete pálivá jídla, tuto kombinaci bílých fazolí, klobásy, rajčatové omáčky a vajec si jistě oblíbíte. Pikantnost jídlu dodávají chilli semínka a tabasco, která…
Olej necháme zahřát na cca 100 st. C. Do něho nasypeme všechno koření. Prolisujeme 3 stroužky česneku a taktéž je přidáme do oleje. Olej se snažíme udržet na teplotě…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Jednoduchý, rychlý a jedinečný, takový je zeleninový tatarák. Je perfektní na klasické topince, ale výborně chutná třeba na celozrnné bagetce. Hodí se jako rychlá…
Špekáčky nakrájej půlkolečka. Na ohni nahřej suchou pánev (dej nakrájené špekáčky a za častého míchání opékej dozlatova. Přidej na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli,…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
nejprve si uděláme pesto černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi do vyšší nádoby dáme fazole…
Nakrájíme cibulku a v misce ji smícháme s ostatními přísadami. Podáváme ke smaženým pokrmům jako jsou topinky, chleby ve vajíčku, plněný bramborák atd. Dobrou chuť.
Maso ze stehen nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, párky na kolečka a papriku na proužky…
Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou…
Využití kuřecího masa v kuchyni je opravdu variabilní, nejčastěji ho však používáme do různých směsí. Orestujte ho společně s uzeným masem, okořeňte kari a zakápněte…
Na první marinádu smícháme olivový olej, mleté nové koření, skořici, pepř a muškátový květ. Do igelitového sáčku vložíme lehce osolené kuřecí paličky a přilijeme…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…
Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky…
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Co udělat se zelenými rajčaty? Usmažte je, dejte do papírových pytlíků s jablky, nebo je naložte i s kořením
Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc