Jablečný koláč s drobenkou z krupice
Recept ještě nebyl hodnocenNáplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 11,00 g |
– nenasycené | 14,00 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 34,00 g |
– cukry | 0,80 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou…
Obě dvě hotová těsta rozmotáme a necháme cca 10 min odpočívat. Křehké těsto sundáme z pečícího papíru a položíme na rozmotané lístkové těsto ( protože křehké těsto je…
Cukety a lilek omyjeme, pokrájíme na menší kousky a posypeme solí. Necháme alespoň 15 minut „vypotit“. Poté scedíme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem,…
Těsto i s pečicím papírem vyrovnáme ve formě, zakryjeme alobalem a na alobal rozsypeme hrách, fazole či čočku, aby se při pečení nezvedalo. Pečeme 15 minut na 150°C…
Květák rozebereme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a cca 5 minut povaříme. Květák by neměl být rozvařený, ale stále pevnější na skus. Vyjmeme,…
1. Dýni pokrájet na větší kostky, osmahnout na másle lehce do zlatohněda, zalít pomeranč. šťávou a pod pokličkou dusit do měkka asi 5-10min) - v příp. potřeby podlít …
Troubu předehřejeme na 180ºC. Těstem vyložíme kulatou koláčovou formu a vidličkou ho propícháme. Na těsto dáme pečící papír a zatížíme ho luštěninami. Pečeme 10 minut,…
Oloupanou cibuli nakránenou na měsíčky restujte na rozpáleném oleji 6 minut. Přidejte cukr, vše promíchejte a nechte 2-3 minuty zkaramelizovat. Dejte stranou.V míse…
Formu (23cm) vymažeme trouchou másla a opatrně na ni přendáme rozválené těsto. Na dno těsta dáme pečící papír, zatížíme fazolema na pečení a dáme do trouby vyhřáté na…
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Holka u plotny radí: Jak upéct večerní pusinky? Vtip je v jedné přísadě a netradičním postupu!
Květák v bramboráku: Křupavá a voňavá zelenina svou chutí překvapí i masožrouty. Důležité je předem správně uvařit květák
Jak na zapáchající odpad v kuchyňském dřezu? Pomůže ocet, sůl, soda i obyčejná vroucí voda