Růžičky na raut
Recept ještě nebyl hodnocenPlát široký 20 cm rozdělíme radýlkem na proužky široké cca 25mm potřeme vajíčkem, posypeme grilovacím kořením. Na každý oddělený proužek uložíme v řadě za sebou 5…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plát široký 20 cm rozdělíme radýlkem na proužky široké cca 25mm potřeme vajíčkem, posypeme grilovacím kořením. Na každý oddělený proužek uložíme v řadě za sebou 5…
Listové těsto necháme rozmrazit. Uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme do kulatého tvaru a nakrajíme na trojúhelníčky. Pak stříkáme cukrářským sáčkem…
Rozvinutý plát těsta rádýlkem rozdělíme podélně na 3 pruhy a svisle na 5 pruhů. Na každý čtvereček dáme kousky nivy, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme do…
Slané koláče z listového těsta obložené zeleninou a sýrem si získávají stále větší oblibu. Těsto si většinou kupujeme jako polotovar, což nám ušetří čas a náplň si vždy…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit, nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku, která chutná skvěle jak čerstvě vytažená z…
Záviny jsou velmi oblíbeným moučníkem napříč domácnostmi. V tomto receptu na vás čeká závin z listového těsta s ořechovou náplní z vlašských ořechů, které osvěží…
Koláčky z listového těsta naplněné makovou náplní jsou přesně to, co potřebujete, když nečekaná návštěva již téměř stojí přede dveřmi. Jsou efektní ozdobným prořezáváním…
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v…
Lahodný dezert, který spojuje křehké listové těsto s osvěžujícími broskvemi a krémovým pudinkem. Těsto poskytuje perfektní křupavost a lehkost, zatímco broskve dodávají…
Pokud chcete něčím pohostit nečekanou návštěvu, je tento rychlý závin ideální volbou. Listové těsto stačí potřít kečupem a poklást sýry a salámy, případně i rajčetem.…
Použití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
Drobné trubičky z lehkého, křehkého těsta plněné osvěžujícím krémem z másla a citronového pudinku si jistě zamilujete. Citronový krém dodává trubičkám skvělou chuť.…
Použití listového těsta nám přináší mnoho možností jeho využití. Z tohoto těsta bleskově vytvoříme moučník pro nečekanou návštěvu, stačí těsto nakrájet a naplnit…
Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou…
Rychlý, jednoduchý a chutný recept na křupavou, ale šťavnatou svačinku, jehož přípravu zvládnou i malí kuchaři. Je potřeba jen pár ingrediencí, několik minut na přípravu…
Listové rohlíčky, plněné mletým masem, posypané sezamovými semínky, jsou ideálním slaným pohoštěním nejen na silvestrovské oslavy, ale také když vás přepadne nečekaná…
Na masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku.Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik…
Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením. Poklademe šunkou a zatočíme. Krájíme na kolečka cca 0,5 cm a dáme na plech vyložený pečícím papírem…
Těsto rozválíme nebo koupíme již rozválené.Nakrájíme na čtverečky. Naplníme Nutellou (jde samozřejmě i povidly, tvarohem,...). Přehneme na půl do tvaru trojúhelníku a…
Slané tyčinky z listového těsta, s uzeným sýrem, okořeněné mletou paprikou, můžete připravit jako pohoštění k posezení u piva či vína a jaké další koření či semínka…
Klasický Wellington v sobě spojuje opravdový kus masa, žampiony, sušenou šunku a hlavně listové těsto. Základem našeho receptu je dančí panenka, která je jednou z…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Těsto rozbalíme a potřeme masovou směsí.Na směs uložíme plátkový sýr a těsto pevně…
Rozválíme těsto do obdélníku,na sílu přibližně 5 mm.Poté rozkvrdláme vejce a potřeme jím těsto, na to nasypeme vanilkové a skořicové cukry.Srolujeme a rozřežeme na 1-1,5…
Poctivý punčák vonící rumem. Upečený podle receptu Josefa Maršálka bude lepší než z cukrárny
Rychlá „nouzová“ polévka: Voní bylinkami, báječně chutná, a přitom na ni stačí jen pár surovin, které máte běžně doma
Jak poznat v obchodě kvalitní chleba? Všímejte si barvy bochníku, pevnosti kůrky i pružnosti střídky, říká expertka Hana Nykodymová