Košíčky z listového těsta na slano
Recept ještě nebyl hodnocenTyto slané košíčky jsou ideální pohoštění, které je připravené během chvilky, a můžete ho tak podávat i nečekaným návštěvám. Kolečka z listového těsta stačí pomazat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto slané košíčky jsou ideální pohoštění, které je připravené během chvilky, a můžete ho tak podávat i nečekaným návštěvám. Kolečka z listového těsta stačí pomazat…
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad a skvěle ladí k vínu i pivu. Jedná se však o jídlo do…
Tato oblíbená klasika potěší návštěvy i hosty na oslavách a příprava je tak snadná, že ji zvládne i začátečník. Listové těsto potřené kečupem poklademe sýrem a šunkou,…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit. Nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku mohli užít. Doporučujeme jako svačinu nebo večeři…
Slaný koláč quiche, pocházející z Francie, se těší v poslední době veliké oblibě. Variací na jeho slané náplně existuje opravdu mnoho a každá je jedinečná. Upečte si…
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenko a rozkrájíme na obdélníky. Každý obdélník lehce potřeme kečupem, položíme kolečko salámu,…
Křehké a nadýchané koláčky z listového těsta plněné jemným tvarohovým krémem jsou neodolatelnou kombinací lehkosti a tradiční chuti. Sladký tvaroh uvnitř dokonale…
Rychlé slané pohoštění, které můžete připravit na jakoukoliv oslavu. Pizza šneky jsou jednoduchá výtečná chuťovka, která potěší všechny vaše hosty. Postačí pár běžných…
Listové těsto rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na kolečko a rozřežeme na 8 trojuhelníčků. Zamotáme v croasánek. Pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do…
Tento recept je u nás velice oblíben, hodí se jako oběd a zároveň i večer za studena k posezení s vínem :-) Než začneme, musíme si vykostit kuře. Je to trochu pracnější…
Hledáte nenáročný a skvěle vypadající moučník na nedělní posezení s blízkými u dobré kávy? Zkuste jablkový koláč sester Tatinových s karamelovou pokrývkou a jablky na…
Příprava je jednoduchá – než vyhřejete troubu, tak stihnete nachystat první plech k pečení. Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Těsto rozbalíme a potřeme masovou směsí.Na směs uložíme plátkový sýr a těsto pevně…
Listové těsto si rozválíme a nařežeme si ho na čtverečky 4x4cm.Na Každý kousek dáme makovou náplň,zabalíme,potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě…
Těsto rozválíme na dva obdélníky a pokrajíme na menší (podle počtu dětí), pomažeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme skořicovým cukrem , kterým jsme si vyrobily tak že…
Nakrájíme si na drobno cibuli, brambory, petrželku, pórek a houby/žampiony. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opékáme, dokud se nám maso nezatáhne a nebude už…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 6 - 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky široké přibližně jako délka pokrájených klobásek a…
Listové těsto rozválíme do čtverce či obdélníku, nakrájíme na čtverce o straně přibližně 7x7cm. Na čtverce dáme kousek náplně do protilehlých rohů, přeložíme do…
Listové těsto rozválíme na troše mouky. Nejlepší tvar je větší obdélník.V misce smícháme 4 lžíce kečupu a 3 lžíce hořčice.Touto směsí potřeme těsto, necháváme si však…