Listový závin s kopřivami na Zelený čtvrtek
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Rozehřejeme lžičku oleje, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Kopřivy dobře propláchneme, necháme okapat a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Rozehřejeme lžičku oleje, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Kopřivy dobře propláchneme, necháme okapat a…
Listové těsto pokrájíme na potřebný počet obdélníčků. Já jsem musela těsto malinko rozválet, aby mi to vyšlo na 20 dostatečně velkých obdélníčků.Ty poklademe asi 5-6 mm…
Rajčata nakrájejte na plátky a dejte stranou.Listové těsto rozválejte na cca 0,3 mm silný plát, vykrojte z něj kruh o průměru 15 cm, propíchejte děrovacím válečkem a…
Špargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Rozválíme listové těsto a namažeme na něj krém.Krém pokapeme kondenzovaným mlékem. Těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka.Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na…
Chlazené těsto rozválíme, do středu plátu položíme uvařenou čočku s kapary. Na pánvi osmažíme dva větší plátky slaniny, na které nalijeme dvě rozšlehaná vejce a…
Karfiol rozoberieme na ružičky, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút blanšírovať. Potom ho vyberieme z vody a necháme odkvapkať.Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do…
Do mísy si dáme kvasnice, hladkou mouku, cukr a trochu vlahé vody a zaděláme kvásek, který necháme 15 minut vykynout. Potom k němu přisypeme mouku, sůl, vejce a zbylou…
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do studenou vodou vypláchnutej koláčovej formy tak, aby sme mali trocha vyšší okraj.Na cesto rozložíme menšie tenké plátky syra,…
Z listového těsta vykrájej kolečka o průměru 8-10 cm. Rozlož je na plech vyložený papírem na pečení a prostředek každého kolečka vidličkou lehce propíchej.Rozšlehej…
Těsto rozviňte, rajčatový protlak/sugo smíchejte s ajvarem a namažte na těsto. Poklaďte plátky sýra, posypte rozdrobeným tempehem a kořením. Pevně zarolujte a nakrájejte…
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 min. v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova ji orestujeme na směsi másla a oleje, asi 15 minut na střední teplotě. Poté dostatečně ochutíme solí, pepřem a rozemnutým čerstvým…
Těsto vyválíme, posypeme kokosem a potřeme tvarohovou náplní ( tvarohy, cukr, mléko, vejce). Na náplň položíme broskve nakrájené no kousky. Zatočíme, potřeme vajíčkem a…
Náplň z jelítka, pomačkané brambory a vymačkané překrájené kysané zelí smícháme dohromady. Listové těsto potřeme slabě měkkým sádlem, naplníme a zavineme. Připravený…
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Úplne ho zasypeme drobným ovocím.Uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na ovocie.Vyšľaháme všetky prísady na cesto (má mať…
Připravíme si koláčovou formu, kterou vysteleme papírem na pečení nebo vypláchneme studenou vodou. Lístkové těsto si rozdělíme na menší a větší polovinu. Obě částí…
Rozválíme těsto (tloušťka 1 - 2 mm) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme kysanou smetanou a rozkrájíme nožem nebo rádýlkem na proužky nebo kostičky.…
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, solamylom a citrónovou kôrou. Cesto rozdelíme na polovicu, budú 2 záviny. Vyvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a stred…
Těsto vložíme do formy na koláč, tvaroh osladíme, přidáme aroma, vejce, vanilkový cukr, zamícháme a vlijeme na těsto, šípkový džem dáme do sáčku na zdobení(igelitového)…
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme, posypeme jablky pokrájenými na plátky nebo kostičky(nestrouhat!), přidáme rozinky namočené v rumu. Necukrovat!…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky. V kastrolu…
Rozválené těsto dáme na vymazaný plech. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Jablka smícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem, rozinkami a…
Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
9 nejlepších mrkvových moučníků: Upečte si skvělé mrkvové řezy nebo šátečky bez cukru!
Švestky do českých zemí přinesl Karel IV. Kde ještě dnes najdeme jejich sušírny?
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu