Broskvovo-nektarinkový závin
Recept ještě nebyl hodnocenMouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto…
Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a poklademe ji kolem dokola na hromádku mouky. Těsto…
200 g hladké mouky propracujeme s 250 g tuku. Zpracujeme do bochánku a dáme do ledničky ztuhnout.Kostku droždí rozdrobíme do hrnku, promícháme se lžičkou cukru, lžičkou…
Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakaem. Přidáme rozpuštěnou Heru, cukr, vejce, mléko a vše dobře promícháme.Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem,…
Do misky dať múku, zaliať teplým mliekom. Potom roztopiť maslo, naliať do misky. Prisoliť a pridať 2 lyžice práškového cukru.Cesto rozdelíme na dve časti, každú…
Nejdříve smícháme sypké suroviny. Mouka, cukr, prášek do pečiva.Směs dáme na pracovní desku, přidáme 1 vejce, mléko, heru nebo máslo a vypracujeme hladké těsto.V míse…
Mouku dáme do mísy, přidáme mandle,cukr, sůl, a vejce a máslo. Rychle zpracujeme. Necháme odpočinout. Potom 2/3 těsta vyválíme. Vyložíme jím formu. Ze zbytku uděláme…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky je dobré zalít horkou vodou, aby změkly. Do mísy dáme tvarohy, přidáme…
Z bulek uválíme oválné "šišky", opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.Tím, že ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po…
Vypracujeme těsto a necháme v lednice chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny. Těsto…
Vymiešame do peny maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky z vajíčok. Potom pridáme ovsené vločky, kokosovú múčku, premiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a…
Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a cukrem. Přidáme vejce, vodu a roztopenou Heru a pořádně promícháme. Trochu…
cesto: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žltka + cukor + vanilkový cukor vyšľahať na penu pridať vodu + polku múky a kypriaci prášok stále miešať…
Mák smícháme s krupičkou.Dáme ohřát mléko s máslem,nasypeme mák s krupičkou a povaříme.Odstavíme,přidáme cukr,rum a vejce.Promícháme a necháme zchladnout. Změklý tuk…
Zo surovín upečieme piškotu v tortovej forme.Po vychladnutí prekrojíme a spodnú časť potrieme s lekvárom a vrch pokrájame na trojuholníky. Na natretú piškotu môžeme dat…
Měkkou Heru, cukr, žloutky, sůl, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout na chladném místě - 1-2 hodiny. Mezitím oloupeme…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
Vše smícháme a necháme 2 hodiny odpočinout.Následně můžeme s těstem pracovat.
Smícháme všechny sypké přísady, přidáme vejce a tuk a vařečkou zamícháme. Lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem hromádky asi 4 cm od sebe (roztečou se) a…
Cukr vyšleháme s vejci, přidáme postupně vodu, rozpuštěnou Heru a mouku s práškem do pečiva.Těsto dáme na plech, poklademe půlkami švestek a posypeme mákem s cukrem…
Tak jak je napsáno za sebou dáme do pečící trouby, nastavíme na těsto a necháme projít programem. Vyndáme těsto, dáme ho dokola formy, kterou jsme předem potřeli…
Zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme tuk a vajce a prstami krátko rozdrobíme na drobenku. Vysypeme ju na vymastený plech 30x40 cm a urovnáme…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům