Kefírová buchta, rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenVše smícháme v míse, přidáme rozpuštěnou heru, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C ve vyhřáté troubě asi 25 min. Také se může…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše smícháme v míse, přidáme rozpuštěnou heru, promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C ve vyhřáté troubě asi 25 min. Také se může…
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Všechny suroviny prošleháme ručním šlehačem. Část (asi čtvrtinu) těsta obarvíme mákem, kakaem nebo čímkoliv, co máme rádi,naředíme dle potřeby mlékem.Bábovkovou formu…
Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva…
Tak tahle bábovka není žádná dusivka. Nadlehčuje jí prášek do pečiva a ještě ušlehaný sníh z bílků. Pokud budete chtít být kreativní, část těsta obarvěte kakaem a…
Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Těsto ze zakysané…
Svatební koláčky mají být malinké, křehké, voňavé, plné chuti nádivky a obalené vrstvou cukru. Přesně tohle splňuje náš recept. Tak pokud nemáte nějaký osvědčený recept,…
Medové perníčky jsou univerzálním cukrovím. Tradičně se pečou zejména na Vánoce, ale připravit je můžete i k příležitosti jiných svátků nebo třeba na dětskou oslavu.…
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert…
Milujete Vánoce a už se jich nemůžete dočkat? Zkraťte si čekání na nejhezčí svátky v roce a upečte si s námi tohle nejoblíbenější cukroví. Křehké těsto a pikantní…
Mezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je…
Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a…
Suroviny dáme do pekárny dle napsaného pořadí a zapneme program těsto, po vykynutí vyndáme umotáme houstičky a necháme ještě 1/2 hodiny kynout na plechu.Pak pomažeme…
Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, zamícháme, pridame žloutky, mléko a tuk. Vypracujeme v nelepiée těsto. Půlku odkrojime. Větší část těsta vyválíme a…
Přestože v dnešní době existuje opravdu mnoho druhů cukroví, ověřené recepty našich babiček nic nepřekoná. Například jako toto pudinkové cukroví, které se nemusí dělat…
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do…
Křehké těsto, poctivá ořechová náplň jako dělávala babička - to celé přelité čokoládovou polevou a ozdobené dle fantazie kuchařky. Tento neodolatelný recept na tradiční…
Výborné křehké plněné šátečky. Jsou kynuté, avšak těsto není třeba nechat odpočívat, vykyne v troubě. Plníme náplní připravenou z pudinku a tvarohu. Skvěle se hodí k…
Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto. Na plech pečící…
Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Poté přidáváme mouku a…
Všechno smícháme a uděláme pevné těsto. Potom rozválíme a vykrájíme kolečka. Do prostřed kolečka dáme náplň a přeložíme. Pevně smáčkneme kraje a dáme péci. Po upečení…
Světlé houstičky připravené z omládku, vejce, sušeného mléka a másla necháme vykynout a pak krátce pečeme. Houstičky krásně voní po másle, jsou lehké, mírně sladké a…