Bílkový chlebíček kakaový s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Heru utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme mleté ořechy a piškoty, dochutíme rumem. Do ořechové směsi přidáme i trochu Studentské pečeti.Košíčky naplníme ořechovou směsí a…
Většina z nás listové těsto kupuje, ale díky tomuto receptu ho zvládnete připravit i u vás doma. Snad každý zná štrúdl z listového těsta, ale co třeba takový krémeš,…
Příprava klasického listového těsta je zdlouhavá a náročnější, což mnohé z nás odrazuje a raději si koupíme hotové. My vám ale přinášíme osvědčený recept na přípravu…
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykraujeme libovolné tvary, které…
Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět mezi cukrovím oblíbené linecké. Krásně vláčné cukroví, spojené marmeládou, se v ústech lehce rozplyne, vykouzlí úsměv na…
Uděláme těsto, dáme odpočinout na 1 hodinu do chladna a pak už vykrajujeme kolečka. Polovina bude bez polevy na tu druhou dáme tu žloutkovou polevu. Posypeme oříšky nebo…
Ořechy a čokoláda tvoří dokonalou dvojici, která zaručuje delikátní požitek. Tento ořechový koláč je jednoduchý a na přípravu nenáročný moučník, ale o to lépe chutná.…
K oblíbenému vánočnímu mlsání patří i sladká štola. Ta kynutá se musí ale dělat předem, aby se správně rozležela. Vyzkoušejte upéct štolu tvarohovou s rozinkami a ořechy…
I obyčejný biskupský chlebíček z tvarohu, pocukrovaný moučkovým cukrem, může být hvězdou slavnostního stolu. Nakrájejte jej na řezy, aby vynikla struktura sekaných…
Vypracujeme těsto, rozválíme na plát a plát vložíme do tukem vymazaného plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a dále ořechovou nádivkou. Pak pečeme v mírné troubě. …
Na svatého Martina nesmí chybět vypečená husa s knedlíkem a zelím, a také křupavé martinské rohlíčky. Máme pro vás recept na těsto bez droždí, se smetanou a náplní z…
Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou…
Velmi oblíbený recept na koláčky bez kynutí, které jsou výborné s tvarohem, mákem i ořechovou náplní. Rozplývají se na jazyku ještě dva dny po upečení, pokud se dřív…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme placku, vykrojíme rohlíčky, které upečeme ve středně vyhřáté troubě (160 °C)…
Jednoduché medovo-kokosové slzičky jsou zajímavou variací na linecké těsto. Kombinace kokosu a medu v těstě je zkrátka vynikající a stojí za to ji vyzkoušet. Slzičky…
Perníčky nikdy nesmí o vánočních svátcích chybět. Bohatě nazdobené perníčky bílkovou polevou krásně provoní váš domov a do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i…
Tento tradiční recept přináší dokonalou kombinaci křehkého a bohatého těsta, které se harmonicky snoubí s krémovým tvarohem a sladkými povidly. Povrch koláče můžete…
Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník…
Recept na vanilkové rohlíčky od maminky má jistě skoro každá hospodyňka. Pro ty, kteří takový recept nemají a nebo chtějí vyzkoušet jiný, tu máme tento. Rohlíčky jsou…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Pudink a jablka tvoří dokonalou chuťovou kombinaci v tomto snadném receptu na jablkové řezy. Moučník je dokonale vláčný a příjemně kyselkavý. Dopřejte těstu čas na…