Mamčina trojbarevná buchta
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučenýma rukama pak těsto rovnoměrně "rozplácáme" na vymazaný a vysypaný hlubší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučenýma rukama pak těsto rovnoměrně "rozplácáme" na vymazaný a vysypaný hlubší…
Osvěžující, lahodný, lehoučký, prostě famózní, je tento zákusek. Kakaové těsto, na něm krém ze šlehačky a tvarohu, ochucený vaječným likérem a doplněný malinami, jistě…
I obyčejný biskupský chlebíček z tvarohu, pocukrovaný moučkovým cukrem, může být hvězdou slavnostního stolu. Nakrájejte jej na řezy, aby vynikla struktura sekaných…
Těsto zpracujeme na vále. Rozválíme ho na pečicím papíře a přeneseme i s papírem na plech a trochu zvýšíme okraje.Všechny suroviny na náplň dáme do vyšší misky a…
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Vánoce se pomalu blíží a je tak pomalu na čase začít přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví potěšíte své blízké. Vyzkoušejte krásně křehká kolečka z lineckého těsta,…
Hrnkový koláč v kulaté formě. Chutná po svěžím tvarohu, šťavnatých jablkách a nabízí se k nedělnímu pečení. Bez složitého vážení, jenom odměříme, smícháme, pečeme a…
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem,…
Pudinkové cukroví je výborné i krátce po upečení. Nepotřebuje tolik rozležet jako klasická linecká těsta. Samozřejmě můžete upečené tvary i dále dozdobovat dle vaší…
Drobenkový koláč je oblíbeným jednoduchým moučníkem na všední i sváteční dny. Tento koláč je plný šťavnatých hrušek. Pokud však nemáte zrovna hrušky, nevadí, můžete do…
Jednoduché, chutné a na oko přitažlivé košíčky budou ozdobou vašeho pohoštění. Křehké těsto vyplněné lahodnou náplní z másla a sýra. Dozdobit pak stačí kouskem salámu…
Milujete vanilkové rohlíčky, ale neradi je připravujete? S těmito ořechovými miňonkami vám ušetříme práci, ale chuť a vůni zachováme. Z ořechového těsta vytvoříme…
Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu. Pak na strojku vytlačujeme libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě teplé obalíme v cukru.
Včelí úly, neboli vosí hnízda, patří mezi nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Lahodná kombinace křehkého těsta, jemného máslového krému a voňavého rumu vytvoří v…
Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho.…
Pečení těchto oříšků v sobě skrývá problém a tím je nutnost pořízení formy. Jinak oříšky jsou křehoučké a jemné. Jejich chuť pak můžete doladit různými krémy, popřípadě…
Žloutkové dortíčky svou jasnou barvou rozzáří sváteční stůl. S těstem se velmi dobře pracuje, když je odleželé, nelepí se při rozvalování. Konečné zdobení je na vás, zda…
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na…
Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Poté přidáváme mouku a…
Brownies, pocházející z USA, je vláčný moučník plně čokoládové chuti. Oblíbený moučník je oslazen medem, banány a krásně voní vanilkou. Jeho přípravu navíc zvládnou i…
Jablečná buchta, známější pod názvem Americká buchta, je lahodný moučník plný šťavnatých kousků jablek. Jablka jsou zabalená do nadýchaného těsta, které se rozplývá na…
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Toprecepty slaví narozeniny, dárky dostanou čtenáři: Tento týden sleva 50 % na všechno z našeho sortimentu, od kuchařek po zástěry!
Retro okénko: Jak na ševcovský mls? Legendární salát původně ze zbytků je populární dodnes!