Nejlepší koblihy, jaké znám
Recept ještě nebyl hodnocenSpolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
– nasycené | 6,80 g |
– nenasycené | 89,00 g |
–– mononenasycené | 63,00 g |
–– polynenasycené | 26,00 g |
––– omega 3 | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Hotové lívance potřené domácí marmeládou, nebo pocukrované a pokapané ovocným…
Lívance jsou velmi oblíbené v každé domácnosti. Ať už k snídani nebo jako sladký oběd, či dezert na nedělní odpoledne, vždy si na nich pochutnáme. Tvarohové lívanečky…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Kdo by neměl rád čerstvé koblížky. Pokud se Vám nechce do pekárny a nemáte doma ani droždí, je pro Vás tento recept jako stvořený. Koblihy s práškem do pečiva jsou…
Klasické řízky jsou výborné, ale čas od času je dobré vyzkoušet něco nového. Tento řízek plněný vaječnou směsí se sterilovaným hráškem a šunkou si jistě oblíbíte. Po…
Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo…
Máte rádi palačinky? Vyzkoušejte jablečné. Stačí jen přidat do těsta strouhaná jablka, skořici nebo skořicový cukr a podzimní varianta je na světě. Přidejte šlehačku a…
Na fritátové nudle se palačinky rozkrájí na proužky, které se následně usmaží na tuku. Po vychladnutí se z nich stane křupavá vložka do polévky, která se opět do talíře…
Topinky opečeme do křupava, kdo chce, může nasucho v troubě. Horké topinky potřeme česnekem. Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou opatrně roztíráme po topince.Topinku…
Na snídani, na oběd, na svačinu nebo i na večeři. Takhle univerzální jsou palačinky. Zároveň je to jeden z mála pokrmů, který mají oblíbený snad všichni napříč…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr.K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Rozehřejeme pánev s…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Maso a cibulku nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr a bramboru. Smícháme se všemi zbývajícími surovinami a pořádně promícháme.Z masové směsi…
Nápad na rychlou večeři bývá k nezaplacení. Když je potřeba po příchodu rychle nakrmit sebe nebo další strávníky, saháme po takových receptech, na které toho…
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře