Přírodní řízky s hořčičnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Řízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do…
Topinky opečeme do křupava, kdo chce, může nasucho v troubě. Horké topinky potřeme česnekem. Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou opatrně roztíráme po topince.Topinku…
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme…
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme. Pak přidáme špenát, přiklopíme pokličkou. Když se špenát rozpustí, přidáme…
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme…
Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme…
Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré…
Příprava vepřového masa, která nezklame. Jednoduchá marináda, jejímž základem je sójová omáčka. Je nabitá chutí díky pestré směsi koření. Vhodnou přílohou budou brambory.
Nemáte - li dnes zrovna chuť na řízky obalené v trojobalu, zkuste variantu kuřecího masa a křidélek v ochuceném těstíčku. Tento pokrm výborně ladí se zeleninovým salátem…
Maso a česnek nakrájíme na kousky, sýr na kostičky cca 2x2x2 cm. Tyčovým mixerem vše společně kromě sýru rozmixujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale ne moc a…
Topinka nemusí být jen klasický suchý krajíc chleba. Zkuste si připravit speciální topinku, která je se salámem a sýrem. Recept není náročný na přípravu, výsledek je…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Mleté řízky se sýrem jsou u nás známé jako holandské. Tentokrát si vyzkoušíme variaci s Nivou a kyškou, která masovým placičkám dodá říz. Vychutnat si je můžeme nejen…
Brambory patří mezi velmi oblíbené potraviny, zejména pro své všestranné využití i příznivou cenu. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, doporučujeme bramborové placičky…
Do rizota nakrájíme na kostičky mozzarellu a okapaná sušená rajčata. Přidáme nasekanou petrželku. Uděláme karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme.
Mleté maso osolíme a okořeníme dle chuti. Brambory /syrové/ oloupeme, jemně postrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa. Nakonec vmícháme…
V hrnci osmažíme cibulku, dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zalijeme 1 litru vývaru nebo vody a přidáme rozdrcený česnek. Necháme asi 20 minut povařit.Poté vše…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Dobrý námět na svačinu nebo večeři, kde můžeme zužitkovat zbytky již tepelně upraveného masa. Přidáním různých druhů zeleniny nebo koření můžeme vždy chuť pirohů…
Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček a lehce nasolíme.Tatarku smícháme s hořčicí a česnekem. Maso tím potřeme z obou stran a necháme hodinku i více uležet. Tatarka se…
Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance.Řízky budou…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále