Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Recept ještě nebyl hodnocenNa samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují…
Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout.Česnek nastrouháme najemno.Strouhanku promícháme s česnekem a…
Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze…
Masové karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů, například se žampiony, dochucené česnekem a mletou paprikou. Jako bonus jsou nenáročné na přípravu a pokud zvolíte…
Šlehané biftečky jsou prostě úžasné. Každý kousek je tak jemný a chutný, že se vám budou rozplývat na jazyku. Podávejte je obložené zeleninou, s opečenými bramborami a…
Ať už na snídani, oběd či jen tak na svačinu, lívanečky potěší vždycky. Smažené placičky z těsta z hrubé mouky doplní sníh z bílků, provoní citronová kůra a kousky…
Žampiony oloupeme a odstraníme nožky, které si schováme na další použití. Nakrájíme cibulku na jemno, nastrouháme na hrubém struhadle salám a nožky, které zbyly ze…
Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice…
Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať,…
Maso nakrájíme na kousky, s citem osolíme a opepříme. Osmažíme na rozehřátém tuku, k téměř hotovému přidáme kapii a nudličky cibule, zakapeme ústřicovou omáčkou a…
Maso nakrájíme na tenké plátky a ty ještě na proužky. Lehce je naklepeme a malinko osolíme, opepříme a zakápneme sojovkou. Necháme chvíli uležet.Připravíme slaninu a na…
Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme…
Cuketu nastrouháme nahrubo, vymačkáme vodu a smícháme s mletým masem, rajčatovým protlakem, vejcem, bramborovým škrobem a strouhankou. Dochutíme vylisovaným česnekem,…
Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku. Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme. Takto…
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Krmě s dokřupava udělanou kůžičkou kolem šťavnatého, nevysušeného masa Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani…
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem na hrubo a zbytkem surovin. Necháme 2 hodiny odležet.Vejce smícháme s mlékem a česnekem. Tvoříme kuličky, které namočíme ve…
Kefírové lívanečky z banánů a jablek můžete připravit jako pohoštění pro vaše ratolesti na dětskou oslavu, nebo jako sladkou snídani, která vám zpříjemní start do nového…
Všichni milujeme řízky. Kuřecí, vepřové, telecí a nakonec vlastně i ty z ryb. Vyzkoušejte řízky z vykostěných kuřecích stehen, obalených v těstíčku z vajec a sýra Gran…
Smažená jablka v těstíčku, provoněném vanilkou, jsou skvělým dezertem, který oceníte zejména když vás honí mlsná. Hojně pocukrovaná jablka zachutnají zajisté všem vašim…
Patizonové placičky se šunkou a sýrem jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé jako rychlý oběd, večeře či svačina do krabičky. Můžete je jíst jen tak se salátem a…
Kuřecí maso marinované v jogurtové marinádě a usmažené v bramborovém těstě vás určitě nadchne. Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne chuť koření a česneku.…
Luxusní karbanátky z růžičkové kapusty jsou sice bez masa, ale určitě jim to odpustíte. Cibulka, česnek, sýr a kapustička k sobě zkrátka pasují a tyhle karbanátky…
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Co dělat, když se v kuchyni říznete nebo spálíte? Pomoci může česnek, citron i vanilka
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Co nejraději jí nejmocnější muž světa Joe Biden? Americký prezident to má rád sladké. A doslova „ujíždí“ na zmrzlině!