Nebeská "máňa"
Recept ještě nebyl hodnocenKynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste…
Svátky jara doprovází koleda a potřeba koledníky obdarovat. Vajíčka jsou klasika, ale sladká, ozdobně vykrojená z lineckého těsta a slepená marmeládou jsou pro malé…
Klasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Z kynutého těsta je možné kromě jedlých dobrot připravit také krásné dekorace. Podle tohoto receptu připravíme těsto, ze kterého lze vyrobit košík na vajíčka, který se…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela…
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Vychutnejte si dokonalý mřížkový koláč s tvarohem, který spojuje jemnost těsta s krémovou chutí tvarohu. Tento klasický dezert nabízí neodolatelnou kombinaci křehkého…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Ze základního piškotového těsta můžeme, kromě jiného, upéct také velikonočního beránka. Je jemný a také nadýchaný díky vyšlehanému sněhu z bílků. Dovnitř těsta můžete…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a…
Klasický strouhaný koláč jako od maminky připravíme z kakaového těsta, které rozdělíme na dvě části. Polovinu nastrouháme na plech, zalijeme tvarohovou náplní a…
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C.Do mísy vlijeme jogurt, kelímkem od jogurtu odměříme množství…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
WHO zařadí sladidlo aspartam mezi nebezpečné látky. Je třeba pokračovat ve studiích, říká expertka Margit Slimáková
Rumfordská polévka: Ochutnejte jídlo chudých, o kterém psala i Božena Němcová
Pět nejlepších dipů ke grilování: Zkuste krémový koprový, pikantní meruňkový nebo petrželkový