Velikonoční nádivka s pórkem a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Ochutnejte Jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Pro slavnostnější oběd, či večeři, se doslova perfektně hodí šťavnaté hovězí závitky se slaninou a mrkví, s omáčkou z červeného vína. Jejich příprava je sice…
K létu patří výborné moučníky, ve kterých si vychutnáme sezónní ovoce. V tomto koláči doplníme kynuté těsto jemnou tvarohovou náplní, sladkými jahodami a zlatou a…
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti, nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na…
Tato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední…
Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté, v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Chcete nebo musíte omezit lepek v potravě a přesto chcete mlsat? Velikonoční bábovku připravíte coby dup a budete ji mít plnou dobrých věcí. Když ještě prostředek…
Tento recept vám přináší opravdu velký a pěkně vysoky litý perník pro početnou rodinu. Nachystejte největší plech, který máte doma, a upečte ho. Nebojte, je tak dobrý,…
Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá,…
Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v…
Se zapečenými bramborami snad nikdy nešlápnete vedle. Tenké plátky brambor jsou proloženy mletým masem, slaninou, vajíčkem a cibulí. Na závěr pečení pak nahoru brambor…
V tomto receptu zkombinujeme dva vynikající moučníky - bábovku a piškotovou roládu. Dvoubarevná bábovka v sobě skrývá nadýchanou roládu plněnou marmeládou. Díky tomu…
Sladké a aromatické mirabelky se skvěle hodí do dortů i koláčů. Podusíme je s trochou skořice a pudinkovou směsí, naneseme na korpus a upečeme. Na dortík naneseme…
Cuketová bábovka s čokoládou je dokonalým spojením zdraví a hříšné chuti. Tento neobvyklý dezert překvapí svou vláčností a bohatou čokoládovou chutí, zatímco nastrouhaná…
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a…
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Lahodný linecký koláč, plněný jablkovým pyré, ozdobený mřížkou a kytičkami, se bude na stole jen vyjímat. Hodí se nejen pro slavnostnější příležitosti, ale také jako…
Koláč plný ovoce. Snadný, dobrý a bez kynutí. Sladké nakrájené řezy, sypané máslovou drobenkou, budou ozdobou nejen nedělního stolu. Uděláte radost nejen rodině, ale i…
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka