Žemlovka s jablky a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenZnáme ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 543 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9,00 g |
– nasycené | 5,60 g |
– nenasycené | 2,40 g |
–– mononenasycené | 2,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 3,20 g |
– cukry | 3,20 g |
––– laktóza | 3,20 g |
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Chcete upéct moučník, ale nemůžete se rozhodnout, zda s tvarohem či jablky? Není třeba vybírat, připravte si náš tvarohový koláč s jablky. Posypaný skořicí nejen, že…
Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když…
Pokud máte chuť na jablkový koláč, vyzkoušejte tento výborný koláč z nekynutého těsta. Těsto polijte krémem z pudinku a tvarohu, na něj naneste vrstvu strouhaných jablek…
Pletená kráska z kynutého těsta nesmí chybět na žádném vánočním stole. Řeč je samozřejmě o vánočce, která je tradičním symbolem Vánoc. Pokud nemáte čas na přípravu…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Dobrých pomazánek není nikdy dost. Jsou-li navíc ze zdravých surovin, stojí za to je rodině připravit. Nápadité spojení pórku a tvarohu je nečekaně chutné a na…
Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je.Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zarovnáme do roviny.Poté umícháme náplň, kromě marmelády a…
Na internetu najdete mnoho dobrot připravených z Bebe sušenek. Tato varianta je hodně jednoduchá, ale výborná a osvěžující. Krém je vyšlehaný z tvarohu a zakysané…
Kdo by nemiloval Lotusové karamelové sušenky ke kávě? Udělejte si z nich nepečený řez s nadýchanou smetanou a sladkým banánem. Jednoduchý dezert je za chvíli hotový a…
Na náplň svaříme v mléce mák a ochutíme. Případně přidáme mléko, cukr...dle potřeby.Na těsto smícháme všechny suroviny, vznikne krásně vláčné těsto. Ihned rozdělíme na…
Jednohubky patří bezesporu k nejoblíbenějším pochutinám podávaných na slavnostech a večírcích nebo jako chutný doplněk k pivečku. Vyzkoušejte tentokrát lahodnou…
Voňavé dýňové dortíky ochucené výrazným kořením s lahodným krémem z mascarpone a tvarohu vás naladí na podzimní náladu. Krém stačí poprášit skořicí, nebo je můžete…
Pokud máte doma maliny a sušenky, máte jedinečnou příležitost si vytvořit dokonalý dezert, který potěší každého, komu jej naservírujete. Jeho příprava není vůbec složitá…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Tradiční sladkou pochoutku Pikao si asi většina z nás spojuje s dětstvím. Sladké zahuštěné mléko v tubě se své oblibě těší dodnes. Zkuste jej přidat do krému na…
Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v ledniciTěsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.Suroviny na krém…
Nízkosacharidové Low Carb dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň…
V porcelánové misce zalijeme kávu horkou vodou. Přidáme rum dle chuti.Ve větší míse vyšleháme smetanu, přidáme tvaroh, pomazánkové máslo a cukr.Piškoty máčíme v kávě s…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
Tradiční buchtu můžeme připravit i v netradiční chuti. K tomu nám poslouží pomerančová šťáva, kůra a také zapékané müsli, které bude v těstu příjemně křupat. O vláčnost…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička