Tvarohový a povidlový koláč skládaný z pirohů
Recept ještě nebyl hodnocenPropracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
1- Do misy dame obe smetany, mleko, instantni puding a cukr a mixujeme ve vysokych otackach 2minuty, dokud z toho nebude krem. Pridame tvaroh a mixujeme jeste 10 vterin…
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy vsypeme mouku spolu s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka, pomleté ořechy, vejce, skořici a med. Všechny…
Postup i recept je stejný jako Dort pro miminko - viz odkaz
Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme vodu a mouku. Vše vyšleháme, nakonec vmícháme sníh a dáme na vymazaný a vysypaný plech do…
Ze všech přísad na těsto kromě vejce připravte drobenku. Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto. Dejte chladit minimálně na hodinu do lednice.Troubu…
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto vyvaľkáme. Uložíme na vymastený plech.Na náplň zmiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, 2 žĺtky a maslo. Potom pridáme na…
Nejdříve si uděláme karamel, upálíme krystal cukr a zalijeme vodou a necháme povařit, ať tam nejsou hrudky, necháme vychladit. Žloutky ušleháme s cukrem, van.cukrem do…
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji dorůžova. Podáváme s opečenými…
Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila…
Ze všech surovin smícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymazaný plech, poklademe okapaným ovocem, dáme péct do trouby na 180°C cca 40 min a necháme ho vychladnout. V…
V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.Na talířky…
Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit. Nesmí vařit. Necháme vystydnout a a uložíme na noc do ledničky, pak…
Těsto - smícháme v míse všechny přísady a promneme na jemnou žmolenku. V druhé míse rozetřeme tvaroh a jogurt a vyšleháme s mlékem a cukrem do hladkého krému, přidáme…
Oba tvarohy, mouky, vejce, nasekaný tuk zpracujeme ve vláčné hladké těsto. Promísíme rukama, až se nebude lepit a uděláme bochánek, který odložíme do chladu aspoň na 30…
Na jeden plát si vyšleháme 4 žloutky s cukrem, přidáme 4 lžíce horké vody, hladkou mouku a sníh ze 4 bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Takto si uděláme tři…
Tvaroh ušlehat se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmíchat ušlehanou šlehačku a dle návodu spojit s želatinovým ztužovačem.Bábovkovou formu vyložit potravinovou…
Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut…
V kastrůlku si rozpustíme máslo a sádlo a odstavíme. Do hrnečku rozdrobíme droždí s lžičkou cukru, zalejeme mlékem tak, aby kvasnice byly ponořené, a dáme na teplé místo…
Hrušky nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Těsto vypracujeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct na 160 stupňů na cca 40 min. Kontrolujeme špejlí. Na…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s…
Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké…
Kyselé zlato z Alsaska: Jaký je rozdíl mezi sauerkrautem a choucroutem?
Luxusní toustový chleba podle Josefa Maršálka: Použijte tvaroh, dodá nádhernou vláčnost, radí slavný cukrář
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat