Vánoční šohajky
Recept ještě nebyl hodnocenŠohajky jsou jednoduchým a chutným cukrovím, které můžeme připravit i na poslední chvíli před oslavou či vánočními svátky. Ořechová náplň mezi čokoládovou polevou voní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 953 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 6,67 g |
– nenasycené | 13,33 g |
–– mononenasycené | 6,67 g |
–– polynenasycené | 6,67 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 66,67 g |
– cukry | 60,00 g |
––– laktóza | 6,67 g |
Šohajky jsou jednoduchým a chutným cukrovím, které můžeme připravit i na poslední chvíli před oslavou či vánočními svátky. Ořechová náplň mezi čokoládovou polevou voní…
Pokud máte rádi typickou kokosovo-rumovou příchuť tyčinky Margot, tyhle úlky jsou přesně pro vás. Náplň také chutná po rumu a hotové úly opravdu krásně voní. Na závěr je…
Uvnitř mléčné a zvenku čokoládové. Takové jsou oblíbené čokoládové tyčinky, ze kterých připravíme nepečený cheesecake. Ten zachová dokonalou a pro tyto tyčinky typickou…
Uvnitř mléčné a zvenku čokoládové. Takové jsou oblíbené čokoládové tyčinky, ze kterých připravíme nepečený cheesecake. Ten zachová dokonalou a pro tyto tyčinky typickou…
Někdy potřebujeme připravit něco rychlého pro návštěvu a nebo i pro rodinu pro chvíle pohody. Tyto malinké řezy budou báječně vonět po kávě a nepochybně i stejně dobře…
Vajíčka ušleháme s oběma cukry, přidáme mléko, mouku s pr. do pečiva a znovu zašleháme. Nakonec vmícháme dva namačkané banány a nastrouhané banánové tyčinky. Těsto…
Na korpus vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu, zašleháme cukr, poté přidáme olej, žloutky, nakonec vmícháme opatrně mouku a kakao. Pečeme 40 minut na 150°C …
Cuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou…
V míse smícháme všechny suché ingredience, přidáme vajíčka rozkvedlaná ve vodě a nakonec ruční metličkou vmícháme majonézu. Nalijeme do pekáčku 23x32 cm na řezy nebo…
Máslové sušenky rozdrťte válečkem nebo mixérem a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenky pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20cm. Želatinový ztužovač vyšlehejte…
Upečete korpus, na který jste zvyklí nebo můžete použít tento recept: 6 ks vajec, 300 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 100 ml oleje, 1/2 kypřícího prášku. Vejce…
V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu. V misce promícháme…
Asi pět dní dopředu než upečeme dort si vymodelujeme figurky, aby nám dobře vytvrdly - práce je podobná jako s plastelínou, figurky uchováváme v suchu a chladu (mimo…
Pripravime piskot: Oddelime zloutky od bilku. Bilky vyslehame do snehu. Zloutky vyslehame se 6 lzicemi varici vody do peny, pridame cukr a vyslehame. Pridame kyprici…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku ušleháme.Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vyšleháme v robotu do hladkého krému,…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Královnou italských chlebů je focaccia. Upečte si ji podle originálního receptu!
Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr
Dokonalý švestkový koláč far byl dříve jídlem pro chudé. Dnes jím uctíte i královnu!