Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Tymián je vynikajícím kořením do omáček, krémových polévek, zeleninových salátů, k pečeným bramborám, do houbových směsí, do chlebového těsta i na pizzu. S bramborami a…
Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty přijdou vhod, když hledáte rychlé jídlo, které zároveň nasytí celou rodinu. Navíc během přípravy můžete lehce improvizovat,…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z…
Zapečené žampióny jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který v sobě spojuje jemnou chuť žampionů a voňavou sýrovou krustu. Tento recept je ideální jako předkrm, lehký…
Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Sladká chuť fíků a výrazná chuť nivy zjemněná čerstvým sýrem se krásně doplňují. Plněné fíky s nivou můžete servírovat jako lahodný předkrm nebo chuťovku na oslavě.…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Šťavnatá kuřecí prsíčka protknutá klínky uzené slaniny a přelitá jemnou, pikantně vonící omáčkou, jsou sice náročnější na přípravu, ovšem výsledek vás nezklame.…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Cibule nebo šalotky oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a rovněž nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej…
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián,…
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.Na…
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.(Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a…
Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…
Vejce, mouku, mléko a sůl dobře rozmícháme a nalijeme na rozehřátou pánev s troškou oleje. Poklademe plátky uzeniny a rajčat, okořeníme a posypeme na nudličky nakrájeným…
Obohaťte svůj letní jídelníček o nový salát: Ten lyonský výborně zasytí díky třem ingrediencím
Jídelní rozmary slavných: Colin Firth miluje arabské mezze a sám připravuje indická jídla, třeba tohle kuře tandoori
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Slavný cukrář radí, jak na tu nejlepší bublaninu. Takhle bude krásně nadýchaná!