Cardovy nudle
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí nudličky posolíme a naložíme přes noc do hlubokého talíře s kari, pepřem, tymiánem a olejem. Druhý den si uvaříme balíček těstovin, ty vložíme do mísy a smícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí nudličky posolíme a naložíme přes noc do hlubokého talíře s kari, pepřem, tymiánem a olejem. Druhý den si uvaříme balíček těstovin, ty vložíme do mísy a smícháme…
Těsto na pizzu můžete použít kupované, já jsem udělala podle receptu v poznámce. Rozválejte ho a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by…
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná, osolená a opepřená játra.Po osmažení jater přidáme krátce osmažit i…
MEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky. Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut.…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který…
Ragú je oblíbeným způsobem úpravy masa s omáčkou. V tomto případě použijeme kuřecí nebo králičí maso. K němu přidáme hlívu ústřičnou, tymián a vše podlijeme ideálně…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Vepřová krkovice, která si chvíli poležela v jogurtové marinádě zkřehne a bude při úpravě rychle hotová. Položte ji na orestovanou zeleninu připravenou na skus a doplňte…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Předehřejte si troubu na 190°C. Pekáček či zapékací nádobu vyložte pečícím papírem (nebudete pak muset pekáč moc čistit). Rajčata zvolte opravdu zralá (domácí jsou…
Litrovou láhví vína jsem rozválel na pomoučené kuchyňské lince listové těsto, a za občasného ucucnutí obsahu z oné láhve /Rulanda šedá/ vzniklý plát těsta pokryl z jedné…
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a…
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme. V pekáčku rozpustíme sádlo, na něm orestujeme vymačkané houby ( ne příliš…
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Svaříme ocet, cukr a sůl, po zpěnění přidáme pomerančový džus, med a sojovku, olivový olej - rozšleháme, přidáme…
Brambory oloupáme a nakrájíme na hrubší hranolky. Vložíme do studené vody a necháme 1/2 hodiny namočené.Vytáhneme z vody a důkladně osušíme. Olej smícháme s paprikou,…
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.Přidáme…
V hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme mrkev. Po chvíli podlijeme trochou vody a přidáme koření. Dusíme do měkka a před koncem vsypeme hrášek a kukuřici. Do…
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně…
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!