Krevetové risoto
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.Nakrájíme kuřecí maso na kostičky /…
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran,…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a namarinujeme ve lžíci sójové omáčky, lžíci shiaxing vína, bílém pepři a lžičce jedlé sody.Zeleninu a houby nakrájíme na proužky.…
Pokud přemýšlíte, kam byste ještě přidali dýni, šoupněte ji pod maso. Její nasládlá chuť perfektně ladí s chutí vepřového a spolu s paprikou a skvěle zvoleným kořením…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Z oleje, sójové, ústřicové a chili omáčky a oblíbeného koření na ryby uděláme marinádu. Steaky osolíme a zlehka pokapeme limetkou nebo citrónem (ne moc). Steaky potřeme…
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Dokřupava vypečený bůček si zaslouží zajímavé dochucení. K tomu nám pomůžou nejen ústřicová a sójová omáčka, ale také česnek se zázvorem a badyán. Opravdu netradiční…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme, z okurky a papriky vyndáme jadřinec. Dáme vařit nudle (lze použít špagety) podle návodu na obalu. Rýžové nudle namočíme na 3 minuty…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší proužky. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme kuřecí kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, bambusové výhonky a…
Nudle uvaříme dle návodu na balíčku. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme. Krevety osolíme a opepříme, Česnek s feferonkou nakrájíme na malé kouskyDo rozehřáté pánve…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak…
Nejprve podle návodu uvaříme čínské nudle. Pak připravíme masovou směs. Na pánvi restujeme na hrubo nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, po chvilce přidáme…
Otřete vepřovou panenku papírovou utěrkou, naložte do světlé sojové omáčky, přidejte mletý pepř a nechejte působit 1 hodinu.Připravte si omáčku z tmavé sojové omáčky,…
Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na nudličky. Nejlépe se nám to bude dělat, pokud maso bude mírně zmrzlé. Vložíme nejméně na 2 hodiny do marinády z ústřicové a…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka osmažíme ve vetší pánvi/woku na olivovém oleji.Maso vyndáme z pánve, přidáme kari pastu a cca 2 min…
Na řepkovém oleji si zprudka osmahneme maso a restujeme, poté dusíme do poloměkka.Poté vlijeme zálivku smíchanou ze všech ingrediencí a pomalu v pánvi dusíme, dokud směs…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Tento pokrm je ideální jako hlavní chod pro vegetariány i pro milovníky exotických jídel. Připravte si tuto barevnou a voňavou delikatesu a užijte si výlet do světa…
Máte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž