Koláč s chutí perníku a vůní skořice
Recept ještě nebyl hodnocenZ vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto…
korpus: Nejdříve cukr olej a žloutky utřeme, zalejeme vlažnou vodou, přidáme mouku, prášek, vanilku a z bílků ušleháme tuhý sníh. Pečeme na 150 až 180 stupňů v rozehřáté…
Uvařenou mrkev (nejlépe přímo vařenou spolu s masem na vývar) nastrouháme najemno, přidáme k ní hrst krupice, rozklepneme vejce, naředíme mlékem, osolíme, přidáme špetku…
Kapustu postrúhame a necháme odstáť, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, vajce a múku tak, aby nám vzniklo stredne tuhé cesto. ( Ak kapusta nepustí šťavu, pridáme troška…
Tvaroh smícháme s pudinkem, cukrem a dle potřeby mlékem. Veku nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme mléko. Jednotlivé plátky namáčíme do mléka a poklademe na dno a…
Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …
Do mísy dáme všechny suroviny a smícháme v těsto, dáme do pekáče, navrch poskladáme rajčata, na ně nasypeme papriky a posypeme hustě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do…
Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, pocukrujeme špetkou cukru,zamícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Brambory uvaříme den předem, oloupeme,…
Maslo roztopíme v mikrovlnke (alebo na sporáku). Do schladnutého, ale tekutého vmiešavame postupne múku a rozšľahané vajce, štipku soli, na koniec posekaný kôpor. …
Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a…
V míse smícháme vejce, máslo a cukr. Přilijeme mléko. Smícháme prášek do pečiva s moukou a přidáme do směsi. Všechny přísady pak zpracujeme v hladké těsto - já jsem to…
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.Dame rozohriat olej a…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Holandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti "holanďana"), tvarůžky na 1cm hranolky. Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody…
Ideálním pokrmem pro sváteční, nebo slavnostnější oběd, jsou bez debat staročeská vepřová žebírka, připravované z kotlety a plněné nádivkou, podávaná s jablky, plněnými…
Ideálním pokrmem pro sváteční, nebo slavnostnější oběd, jsou bez debat staročeská vepřová žebírka, připravované z kotlety a plněné nádivkou, podávaná s jablky, plněnými…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení…
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které si rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme kakao, do druhé vanilkový cukr. Hotové těsto dáme cca na 20 minut…
Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit . Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do…
Dle návodu na sáčku připravíme vanilkový puding, který dáme chvíli chladnout. Mezitím ve větší míse smícháme výše uvedené suroviny, ze kterých vypracujeme hladké, lité…
Někdy nám připadá piškotová roláda promazaná džemem příliš obyčejná a snažíme si jí vylepšit. Většinou volíme kopec šlehačky, ale pokud máte čas, můžete jí dozdobit…
Všechny suroviny smícháme, přidáme i nahrubo nastrouhanou cuketu a masovou směs zahustíme strouhankou do požadované hustoty – já pravou rukou promíchávám a levou sypu…
Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty). 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme…
Žaneta z MasterChefa nabídla recept na buchty, které oslnily porotce soutěže: Hodně při přípravě ochutnávejte, říká
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Za cukrovku může cukr. Nebo ne? Zjistěte, jak předcházet vzniku diabetu