Cuketovo - kedlubnové placičky s tvarohovou salsou
Recept ještě nebyl hodnocenKaleráb nastrúhame na hrubo, cuketu na tenké polmesiačiky a zmiešame. Vymiešame mlieko, obe žĺtka, múku, soľ a čierne korenie, pridáme zeleninu a nakoniec sneh z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaleráb nastrúhame na hrubo, cuketu na tenké polmesiačiky a zmiešame. Vymiešame mlieko, obe žĺtka, múku, soľ a čierne korenie, pridáme zeleninu a nakoniec sneh z…
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, které nenaklepeme, osolíme je, opepříme. V misce smícháme majonézu, arašídové máslo, vejce a hořčici, plátky masa v marinádě obalíme a…
z bílků ušlehat tuhý sníh, pak vyšlehat žloutky s cukrem, přidat olej a zase chvilku zašlehat, přidat mouku s pečícím práškem do pečiva, nakonec dát sníh, do vymazané…
Do vývaru z uzené kotlety jsem nasypal ráno čočku. Odpoledne jsem ji v tomtéž uvařil. Během vaření jsem na pánvi na sádle opekl tři klobásky s medvědím česnekem /jinak…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a pečeme asi 25 minut při 180 C. Až nám korpus…
Sezóna čerstvého letního ovoce je již pomalu v plném proudu. Neváhejte a zužitkujte čerstvé jahody do opravdu nadýchaného koláče, který ze stolu zmizí opravdu rychle.…
nejlépe v pekárně zaděláme těsto. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní.Smotáme a pomašlujeme vejcem. Pečeme na 170 °C cca 40 minut.…
nejlépe v pekárně zaděláme těsto. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní.Smotáme a pomašlujeme vejcem. Pečeme na 170 °C cca 40 minut.…
Včera jsem zakoupil malý ruční šlehač a hnětač, tak jsem přistoupil k jeho vyzkoušení. Rozhodl jsem se pro bábovku, prostudoval recepty a začal improvizovat. Do mísy…
Když se řekne burger, každý si jistě představí kulatou placku mletého masa pečenou na grilu nebo na pánvi. Avšak nemusí tak tomu být. Tyto zdravější burgery jsou s…
Upečeme si palačinky, na které pak položíme šunku a cihlu. Palačinku zamotáme a dáme ji do pekáčku. Takto pokračujeme, až máme pekáček plný. Naplněné palačinky posypeme…
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout. Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle,…
Rybu umelejeme společně s jednou cibulí. Přidáme mouku, vajíčka, osolíme, opepříme. Promícháme, ze směsi uděláme 6 až 8 bifteků. Na oleji opečeme a dáme stranou. Z…
Na lžíci másla orestujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Po orestování zeleninu přelijeme společně s vzniklým vývarem do hrnce, přidáme…
Rozmrazené plátky pangase dobře vysušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme je. V misce si vytvoříme těstíčko tak, že smícháme všechny suroviny a cibuli nastrouháme…
Do misky dáme mouku a uděláme v ní důlek,do důlku dáme cukr a kvasnice zalejeme vlažným mlékem,necháme vzejít kvásek.Pak přidáme ostatní suroviny.Pokud se těsto lepí…
Všechny tyto ingredience smícháme v míse a necháme v lednici 12 hodin uležet./ ale pokud spěcháte, tak můžete péci hned /. Potom směs nabíráme na lžíci, dáme na…
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu,…
Všetky ingrediencie dobre zmiešame do cesta, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska. Do stredu urobíme prstom jamku, vyprážame z oboch strán na oleji a do…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Jemně krájenou cibulku osmahneme na pánvi dorůžova, přidáme zcezené fazole, opepříme a dle potřeby malinko přisolíme (většinou není třeba solit vůbec, záleží na…
Nádivka: starší rohlíky nakrájíme na menší kostky, polejeme trochou mléka. Máslo, žloutky, sůl a pepř utřeme do pěny, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sekanou…
Žampiony zapečené se sýrem, vajíčky a anglickou slaninou jsou výborné jen tak samotné, nebo třeba s bramborovou kaší. Dobře poslouží i jako originální jednohubky. Navíc…
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Milujete kompoty? Připravte si je i bez zavařování a ochuťte je kořením, ořechy nebo vínem!
Jednoduché svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta vydrží dlouho vláčné a úžasnou křehkost jim dodá máslo