Koláč z kynutého těsta s revení
Recept ještě nebyl hodnocenŘapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
V mléce rozpustíme cukr, přidáme tuk a zahříváme, až se tuk roztaví. Teplý roztok nalijeme do mísy s moukou prosetou s kypřícím práškem, přidáme rozšlehané vejce a…
Mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a vajíčko dáme do misky a vše zamícháme dohromady. Formu remosky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto…
Chcete-li zažít dokonalou odpolední siestu, nachystejte si voňavou kávu a šťavnatý meruňkový koláč s drobenkou. Je jednoduchý, chutná moc dobře a na talíři bude nejlépe…
Vše se promíchá v míse.Těsto se vylije na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklade ovocem a upeče dozlatova.
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k…
Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj. Dno tě sta…
Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s…
5 Vajec s 200g moučkového cukru ušleháme do pěny, postupně vmícháme 300g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g rozehřátého másla a šlehačku. Těsto rozdělíme na tři…
Koláč plný ovoce, s křupavou drobenkou navrchu, je opravdu snadný na přípravu. Recept je navíc zcela bez vážení. Je jen na vás, které ovoce použijete, skvěle chutná…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme…
Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál. Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto. Přidáme…
Ochutnejte klasický křehký linecký koláč plněný marmeládou nebo tvarohem a zdobený ovocem. Koláč chutná skvěle, mřížka z těsta na jeho povrchu zajistí zajímavý vzhled a…
Připravte si ovocné řezy z listového těsta, proložené krémem z pudinku a šťavnatou ovocnou náplní. Piškoty v těstě nasají šťávu z ovoce a pudink moučník nádherně zvláční…
Z mouky, másla, vejce, cukru a soli pečlivě vypracujeme tuhé těsto. Utvoříme kouli a necháme ji 30 minut odležet v chladničce. Švestky vypeckujeme. Na vymazaném plechu…
Vše promíchat do vymaštěné dortové formy, pečeme pozvolna. Po vychladnutí podélně rozřízneme, namažeme marmeládou. Povrch pocukrujeme nebo zdobíme polevou či vrstvou…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem do pečiva.…
Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe…
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do…
Koláč s ovocem a drobenkou je oblíbený moučník snad ve všech domácnostech. Každá rodina si hýčká svůj recept jako rodinné perly. Děláte ho doma jinak? Nevadí! Zkuste…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo
Těstoviny jako z pořadu Prostřeno: Jak dlouho je vařit, aby byly vynikající, a co znamená al dente?
Vyhazovat slupky od ovoce a zeleniny může být chyba. Banánová bělí zuby, bramborová zrychluje metabolismus a melounová čistí pleť