Zapečená bramborová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené brambory prolisujeme na hladkou kaši, osolíme a promícháme s rozkvedlaným vejcem, smetanou, změklým máslem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Touto kaší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené brambory prolisujeme na hladkou kaši, osolíme a promícháme s rozkvedlaným vejcem, smetanou, změklým máslem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Touto kaší…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Výborný houskový knedlík nesmí v české kuchyni jako příloha k omáčkám chybět. Pokud vás zrovna tlačí čas, vyzkoušejte tyto nekynuté knedlíky s práškem do pečiva. Jejich…
Brambory oloupeme a omyjeme a nakrájené na polovinu uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a ihned prolisujeme. Po vychladnutí smícháme s jedním bílkem a lžící solamylu a…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme polévkou nebo šťávou z ryb a mlékem nebo vodou. Vymícháme dohladka a necháme zchladnout. Přidáme 2 žloutky, nadrobno…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se rozpadají, zkuste je opatrně zahustit…
Dobře vychlazený hermelín nakrojíme na dvě půlky a naplníme jej tenkými plátky banánu. Sýr obalíme dvakrát v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a poté zprudka osmažíme…
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku. Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme…
Vepřový bůček zbavíme kostí a kůže, rozkrojíme na plát a paličkou dobře naklepeme. Na másle osmažíme nahrubo nakrájené syrové brambory, jemně nakrájený libeček, osolíme,…
Šlehané biftečky jsou prostě úžasné. Každý kousek je tak jemný a chutný, že se vám budou rozplývat na jazyku. Podávejte je obložené zeleninou, s opečenými bramborami a…
Studené, vařené, oloupané a nastrouhané brambory smícháme s nastrouhaným nebo umletým chlebem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce, trochu mouky a…
Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích…
Všechny suroviny nakrájíme na kostky, spojíme vejci a utvoříme hmotu, ze které tvarujeme bochánky, které balíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v horkém…
Všechny suroviny nakrájíme na kostky, spojíme vejci a utvoříme hmotu, ze které tvarujeme bochánky, které balíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v horkém…
Plátek sýra a plátek šunky položíme na sebe, svineme v roličku, kterou ponoříme do připraveného těstíčka z vajec, mléka, piva, mouky a soli. Roličku vyjmeme a dáme…
Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na tuku téměř do měkka. Zalijeme mírně osolenými vejci rozmíchanými s mlékem a s moukou. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v…
I z celeru je možné připravit jednoduchý a výborný oběd. Stačí ho na chvíli povařit, proložit plísňovým sýrem, obalit v trojobalu a dozlatova osmažit. Rychlé jídlo,…
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýra. Každou vrstvu posypeme bylinkami,…
Na tuku pokrájíme nadrobno pokrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Kari koření, moukou a krátce osmahneme. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, kečup…
Z vajec, mléka a mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme kousky banánů a žampiónů. Osmažíme je na oleji a položíme na nahřáté talíře s vařenými bramborami. Ozdobíme…
Bůček umeleme nahrubo, vmícháme strouhaný sýr, vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a zahustíme strouhankou. Dobře propracujeme a dochutíme. Děláme menší řízky,…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut. Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme. Do vroucí vody nasypeme…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Přidáno 17. 9. 2024 19:17
Přidáno 17. 9. 2024 16:01