Královský švestkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovský švestkový dort je elegantní a chutný dezert, který vás okouzlí svou kombinací jemného piškotového těsta, sladkých švestek a lahodné šlehačkové náplně. Tento…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Královský švestkový dort je elegantní a chutný dezert, který vás okouzlí svou kombinací jemného piškotového těsta, sladkých švestek a lahodné šlehačkové náplně. Tento…
Brambory a cibuli dáme vařit spolu s kořením a namočenými a vyždímanými houbami.Když jsou brambory měkké přidáme smetanu do které jsme zamíchali lžíci hl.mouky.Můžeme…
Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku do které jsme přimíchali prášek do pečiva, přidáme ostatní suroviny a přimícháme tuhý sníh. Nalijeme do…
Zemiaky očistíme pozdĺžne nakrájame na hrúbku 3-5 mm ,z vajíčka,múky a mlieka si spravíme cestíčko.Zemiaky posolíme tesne pred prípravou,obalíme v troj obale a vysmážame…
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
Z prísad vypracujeme kysnuté cesto. Necháme vykysnúť a vyvaľkáme ho na obdĺžnik, Do stredu obdĺžnika sformujeme plnku. Z oboch strán narežeme cesto šikmými rezmi, asi 3…
Přísady na těsto zamícháme dohromady a dáme péct.Hotový pudink vyšleháme s herou dohromady namažeme na vychladlou buchtu. Sypání-vše osmahneme dohněda a posypeme na krém…
Listkové cesto rozdelíme na polovicu, jednu vyvaľkáme a uložíme na plech. Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom a škoricou. Žltky vymiešame s cukrom do peny,…
Žloutky, tuk a cukr našleháme do pěny, pak přidáme tvaroh a ostatní, nakonec do těsta lehce zabalíme sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím…
Cesto vyvaľkáme na 3 mm hrubo a posypeme polovicou syra. Do stredu uložíme údené mäso v celku a posypeme ju syrom. Cesto preložíme tak, aby šunka bola úplne zabalená.…
Na masle opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme cviklu narezanú na malé kocky a asi 5 min opražíme. Pridáme vývar, ocot a bobkový list a varíme pomaly 45 min. Po 15…
Rajčata a cibuli drobně nakrájíme, osolíme, opepříme, necháme v chladu 2 hodiny uležet. Sýr i vejce nastrouháme, uzeninu nakrájíme, promícháme s rajčatovým základem a…
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, slaninu a cibuli.Rýži uvaříme do měkka, vychladlou…
Nastrouhanou cuketu posypeme vegetou a necháme 20 minut „vypotit“, vymačkáme vodu a přidáme 2 vejce, dvě lžíce mouky, nastrouhaný tvrdý sýr, zasypeme strouhankou tolik,…
Karfiol uvaríme, roztlačíme ho a zmiešame so žĺtkami vymiešanými s maslom. Rožky narežeme na kocky, namočíme v mlieku a pridáme ku karfiolu. Vmiešame strúhaný syr,…
Je to klasické lečo, jen místo rajčat dáme houby. Tak tedy: Na cibulce si osmažíme cibuli, když je zrůžovělá, přidáme papriky nakrájené na kostičky (na fotce jsou…
Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme mouku s práškem, rum, olej, vodu a vymícháme těsto. Jablka a banány nakrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem…
Vše rozšleháme vidličkou a tuto kaši v silné vrstvě mažeme na chléb. Zaprášíme strouhankou a namazanou stranou klademe do rozpáleného oleje.
Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky je dobré zalít horkou vodou, aby změkly. Do mísy dáme tvarohy, přidáme…
Banány nakrájíme asi na 1,5cm široké kola. Suroviny smícháme a uděláme hladké těstíčko. Banány v těstíčku namáčíme a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Můžeme ještě…
Salám nadrobno nakrájíme a společně s ostatními surovinami jej vložíme do mixéru. Podáváme s pečivem.
Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni. Pak vmícháme vejce (směs nesmí být příliš horká, aby se vejce nesrazilo). Po zchladnutí vmícháme mouku, sodu a…
Úžasně vláčný švédský dort kladdkaka je plný kakaa a hotový jej budete mít do půl hodiny
Retro sladkost z čokolády: Kočičí jazýčky byly hitem dvacátých let a milujeme je dodnes
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti