Lasagne bez masa
Recept ještě nebyl hodnocenZ ingrediencí na těsto vytvoříme hladké pružné těsto, necháme zabalené ve fólii půl hodinky odpočinout, rozválíme, nakrájíme. Použijeme na různé druhy těstovin, nejlepší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ingrediencí na těsto vytvoříme hladké pružné těsto, necháme zabalené ve fólii půl hodinky odpočinout, rozválíme, nakrájíme. Použijeme na různé druhy těstovin, nejlepší…
Ovocné knedlíky patří mezi hity sladkých obědů, zejména v sezóně jahod, meruněk a švestek. Jednoduché tvarohové těsto nezabere příliš času a chutná opravdu výborně. Ať…
Cuketové lodičky, placičky nebo grilovaná cuketa. Točíte v kuchyni stále dokola stejné recepty a cuket pořád neubývá? Zkuste je zužitkovat v moučníku. Jednoduchá buchta…
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Tyto houstičky můžete při oslavách nebo grilování nabídnout jako občerstvení místo chlebíčků. Nebo si je udělejte jen tak, když budete mít chuť na něco dobrého. Přidáním…
Tyto houstičky můžete při oslavách nebo grilování nabídnout jako občerstvení místo chlebíčků. Nebo si je udělejte jen tak, když budete mít chuť na něco dobrého. Přidáním…
Brokolici rozebereme a dáme vařit do vody. Přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, sůl a kmín a vaříme asi 20 min (až brokolice změkne). Všechno rozmixujeme, přidáme…
Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka. Mezitím si nasypeme…
Lívance nemusí být jen sladkou záležitostí. Slyšeli jste někdy o celerových lívancích? Jemné zeleninové placičky jsou jednoduché a vyjdou na pár korun. Aromatická vůně…
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…
Smažený kuřecí řízek v trojobalu je oblíbená česká klasika. Můžete si ho vzít s sebou na výlet, nebo si ho dát k nedělnímu obědu. Pochutnejte si na něm s jemnou…
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům…
Na jednoduchou houbovou polévku nejprve houby zpěníme na másle, ochutíme kmínem a podusíme. Zahustíme, zalijeme vodou a dochutíme rozšlehaným vejcem. Podáváme posypané…
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Brokolici rozdělíme na růžičky, vaříme v osolené vodě do poloměkka (cca 3 minuty).Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, také vaříme do poloměkka (délka vaření podle…
Bůček umeleme a zalijeme mlékem tak, aby maso bylo potopené. Promícháme a uložíme na noc do lednice.Druhý den slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo a přidáme sůl,…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Patříte k těm, kdo milují zavářky v polévce, ale výroba domácích nudlí se vám zdá moc zdlouhavá a pracná? Zkuste připravit drobení do polévky s pomocí kuchyňského…
Jistě vás překvapí, jak křehké tyto řízky jsou a to díky naložení v jogurtu. Určitě si na nich pochutná celá rodina a oceníte i rychlou a nenáročnou přípravu. Řízky…
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
Všetky suroviny varechou premiešame.Košíčky na muffiny naplníme do ¾ a uložíme na plech.Dáme do rúry a pečieme na 180°C.
Jak na dokonalá kuřecí játra krok za krokem: Skvěle chutnají na cibulce, po mexicku i na myslivecký způsob
Cukrovinka nebo dezert? Ptačí mléko je obojí. A víte, co má společného s plovoucími ostrovy?
Grilovaný celer: Naložený do té správné marinády nahradí dokonce steaky, před přípravou je vhodné ho krátce předvařit