Švarcvaldský dort
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého,…
Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře.…
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno…
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme, nastrouháme najemno a spojíme se všemi surovinami. Vytvoříme měkké těsto a hned s ním pracujeme.Z těsta uděláme…
Brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli i pórek na drobno. Mrkev na čtvrtky. Mleté dochutíme podle sebe - pepř, sůl, ...V kastrolu osmahneme na sádle nebo oleji cibuli…
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet.Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě…
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet.Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě…
Dýni nastrouhejte najemno.Vejce prošlehejte s cukrem a kokosovým tukem, zalijte vlahým mlékem.Smíchejte mouky, prášek do pečiva a skořici. Promíchejte s dýní. Zalijte…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Nejprve si připravíte sirup. Do kastrolku dejte všechny ingredience na sirup, přiveďte k varu a 10 minut vařte (ne déle !!! byl by moc hustý). V míse promíchejte mouku…
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Kapustu ( zelí ) nadrobno pokrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Dobre ho spracujeme. Na vymastený plech cesto…
Všechno to smícháme a dáme do hrníčku (nebo do misky nepozlacené) a do mikrovlnky na max. výkon min. na 3 minuty Chutná to vážně jako perník, ale dala bych více mouky…
Plát list. těsta posypeme hrozinkama a cukrem a válečkem je zatlačíme do těsta. Plát překlopíme na polovinu a opět válečkem přejedeme těsto. Potřeme vajíčkem, posypeme…
Cibuli si nadrobno nakrájíme a na lžičce sádla restujeme, až zesklovatí. Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené cibuli a taky mírně opečeme. Přidáme…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Těsto rozválíme a nakrájíme na pruhy, jako bychom dělali trubičky.Do těsta zabalíme párky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme, pokmínujeme a posypeme sezamem.Plech…
Pokud máte rádi kapustu, máme pro vás recept na kapustový prejt. Kapusta se před pečením lehce předvařuje ve vývaru, takže krásně vynikne její chuť. Směs na prejt je…
Kuřecí roláda je sváteční jídlo, které krásně vypadá a skvěle chutná. Čas strávený s vykostěním kuřete se v tomto případě rozhodně vyplatí. K roládě podáváme pečenou…
Kuřecí roláda je sváteční jídlo, které krásně vypadá a skvěle chutná. Čas strávený s vykostěním kuřete se v tomto případě rozhodně vyplatí. K roládě podáváme pečenou…
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Hovězí na česneku a na smetaně: Připravené v tlakovém hrnci je báječně šťavnaté, má výraznější chuť a za hodinu je hotové