Strouhaný koláč s banánovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční strouhaný koláč s tvarohem zná asi každý. My pro vás dnes máme zdravější a zajímavější variaci. Do těsta je použita celozrnná mouka a náplň je oslazená banánem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční strouhaný koláč s tvarohem zná asi každý. My pro vás dnes máme zdravější a zajímavější variaci. Do těsta je použita celozrnná mouka a náplň je oslazená banánem,…
Karbanátky z mletého masa jsou velice oblíbené, ale už jste zkusili jejich alternativu z pohanky? Ta je přirozeně bezlepková, má dokonalou oříškovou chuť a maso skvěle…
Trubičky na svátečním stole upoutají pozornost už svým tvarem. Jsou vynikající samy o sobě, ale to hlavní, co jim dodává chuť, je ořechový máslový krém, dochucený rumem.
V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním…
Během chladných večerů přijde vhod vydatná večeře, která nás zahřeje. Ovšem ne vždy máme čas a energii na zdlouhavé vaření. Pro takové chvíle se vám bude hodit naše…
Strojkové cukroví je rychlejším způsobem, jak dosáhnout pravidelných a stejných tvarů. Netradiční chuť pak vykouzlíme z pistáciového pudinku, který těsto i obarví.…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme je do vařící vody a uvaříme do měkka. Vyjmeme je a po okapání je nasekáme na drobné růžičky. Mléko rozšleháme s moukou,…
Využití listového těsta je opravdu rozličné. Vykouzlete z něj krásné rybičky s náplní z jablek a hrozinek, která navíc krásně voní po skořici. Rybičky potěší nejen…
Čeká vás důležitá oslava? Místo chlebíčků zvolte obložené mísy, kde si každý vybere, co má rád. Pokud zvolíte salámové, sýrové i zeleninové talíře, nebude host, který by…
Drobné cukroví pečeme zejména na Vánoce. I tyto makové koláčky provoní vaši kuchyni. Spojení máku, skořice a také rybízové marmelády bude chutnat jistě malým i velkým.…
Nemusíte vymýšlet složité moučníky, abyste ohromili návštěvu. I taková klasická bábovka je ozdobou každého stolu. Ta naše vám zároveň provoní byt, protože jsou v ní…
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Hledáte inspiraci na výborný máslový krém? Máme pro vás jednoduchý návod na krém, který se skvěle hodí na slepování a plnění nejrůznějšího cukroví a dobře vydrží. Snadno…
Dort s pudinkovým krémem, vonící po broskvích a s domácí šlehačkou. Takový je dort "Florida", který je krásně lehký, vláčný a vykouzlí úsměv na tváři ať už dospělému, či…
I sušenky můžeme připravit ve zdravější verzi. Přidáme do nich opražené ovesné vločky a dochutíme je slunečnicovými semínky a nasekanými ořechy. Sušenky jsou připravené…
1) Eidam smícháme se žloutky a vajíčkem a dochutíme solí. Namažeme na chléb. Smažíme v pánvi na oleji, nejdřív na nenamazané straně, poté na namazané. 2) Namažeme…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém…
Další z řady chutných hrnkových bábovek, tentokrát obohacena o oříškovou příchuť mletého máku. Spolu s hrnečkem mléka nebo dobrou kávou může zpestřit například…
Drobenkový koláč je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte se zdržovat rozvalováním plátu těsta, místo něj je náplň rozprostřená mezi dvěma vrstvami drobenky. Koláč voní…
Utřeme žloutky s cukry a olejem. Ušleháme sníh. Do žloutkové směsi přidáváme mouku s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh.Vymažeme formu a vysypeme kokosem. Nalijeme…
Oblíbené tatranky se často používají třeba na nepečené kuličky. V tomto receptu však turistickou svačinku použijeme na pečené pracny. K nastrouhaným tatrankám, kromě…
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Pečeme s Ivou: Jak udržovat chlebový kvásek a jak z jeho přebytku upéct makové „telky“ kváskové nejen k televizi
Nejsnadnější koláč na světě: Zkuste britský crumble a už nebudete chtít nic jiného
10 nejoblíbenějších jídel pro léto 2022: Kynuté borůvkové knedlíky, grilovaná kuřecí křidýlka i cuketové placičky milují skoro všichni