Vaječná omeleta s vařenými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenNa panev nalejeme trochu oleje, rozehrejeme a dame na nej opect na drobne kousky nakrajene uvarene brambory (zbytek od obeda napr.). Pak pridame nakrajeny salam, ci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na panev nalejeme trochu oleje, rozehrejeme a dame na nej opect na drobne kousky nakrajene uvarene brambory (zbytek od obeda napr.). Pak pridame nakrajeny salam, ci…
Čočka nakyselo je zdánlivě docela obyčejné, nicméně velmi oblíbené jídlo. Jednoduchý postup pomůže, aby se vám čočka povedla kdykoliv na ni dostanete chuť - třeba i na…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cukrovou řepu očistíme, uvaříme doměkka a vychladlou nastrouháme na hrubší nudličky. Mák umeleme, spaříme horkou vodou (můžeme použít…
Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Do pánve velikosti Ø tortilly dáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme pustit tuk. Snížíme teplotu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.Rozšleháme…
Lahodné sušenky z křehkého máslového těsta s arašídovou posypkou a granulovaným cukrem vám budou mizet před očima. Jsou křupavé, vláčné a neskutečně dobré. Při jejich…
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Lahodné šátečky z tvarohového těsta, plněné šťavnatou jablečnou náplní, potěší všechny vaše strávníky jako malá svačinka do ruky nebo jako sladká tečka k šálku dobré…
Lahodné šátečky z tvarohového těsta, plněné šťavnatou jablečnou náplní, potěší všechny vaše strávníky jako malá svačinka do ruky nebo jako sladká tečka k šálku dobré…
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na…
Nejen pro příznivce zdravého životního stylu je určen tento koláč. Díky jablku, které je přidané do těsta je krásně vláčný. Čokoládová poleva z kvalitní čokolády a…
Tento dezert kombinuje bohatou červenou barvu s jemnou chutí kakaového těsta a krémovou vrstvou sýrového krému. Ať už chcete překvapit své blízké nebo si dopřát něco…
Tak tahle bábovka není žádná dusivka. Nadlehčuje jí prášek do pečiva a ještě ušlehaný sníh z bílků. Pokud budete chtít být kreativní, část těsta obarvěte kakaem a…
Křupavé a zlaté bramboráky vonící majoránkou a česnekem a rozehřátý horký hermelín tvoří společně neodolatelnou kombinaci. Na pánev naneseme část těsta na bramboráky, …
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou velmi oblíbené v anglosaském světě a své příznivce si nalezly i u nás. Dají se připravit i v čistě…
Dokonale nadýchaná bábovka, která je i šťavnatá. Do těsta totiž přidáme nastrouhanou mrkev, jemný tvaroh, med a také našlehaný sníh z bílků. Uvnitř bábovky nás pak v…
Vdolečky se tradičně připravují v období masopustu. Vyzkoušejte jejich pečenou variantu. Pokud je ozdobíte marmeládou, nebo čerstvým ovocem, určitě nešlápnete vedle a…
Těsto: Smícháme sypké části, poté tekuté. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech/pekáč. Vrstva těsta by měla být asi jeden centimetr. Pečeme cca na 160-170°C asi 20-30min…
Tento vynikající moučník plný jahod není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé…
Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou?…
Bábovek je spousta druhů. Při její přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Bábovka se hodí jako dezert, ať už ve svátek nebo po nedělním obědě, ale také jako náhrada…
Potřebujete snížit příjem kalorií a chcete jíst zdravě? Pomůže vám s tím horkovzdušná fritéza
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu
Šulánky z bramborového těsta jsou úžasně sladké a voní máslem i mákem. Při přípravě těsta je třeba dodržovat správný postup