Perníková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenNa Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníte povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníte povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Výtečná zavařená paštika z jater a bůčku jistě potěší všechny milovníky masových lahůdek a překvapí vás svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Její chuť nejlépe vynikne…
Chlupaté knedlíky patří bezpochyby ke staré české klasice. Knedlíčky ze strouhaných syrových brambor tvarujeme pomocí dvou lžic a vaříme ve vodě. Podáváme je s kysaným…
Velmi jemně nakrájíme maso, dáme do misky, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, dobře vyždímanou housku, najemno sekanou petrželku, vejce, sůl, pepř.Vypracujeme těsto…
Francouzské brambory jsou již klasikou v naší kuchyni. Přesto je možné je ještě dál vylepšovat. Pokud například osmažíte na sádle cibuli, která tvoří jednu z vrstev,…
Do mísy dáme všechny sypké ingredience a dobře promícháme pak přidáme ostatní a znovu rychle a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, aby vzniklo středně husté…
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Lokše jsou placky z bramborového těsta, které se hodí jako výborná příloha, ale lze je dobře využít i jako samostatné jídlo. Spojení se sýrem je rafinovaná dobrůtka,…
Využití máku do těsta vánočního pečiva je dosti neobvyklé. Je ale příjemné poznávat nové chutě a milovníci máku zajásají. Chuť pečiva ovlivní i jeho náplň, proto…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Dáme necelý 1 kg hrubé mouky (trochu necháme na podsypání stolu) do mísy, osolíme a promícháme.Uděláme uprostřed důlek, kam nadrobíme droždí a posypeme 1 lžičkou cukru.…
Nejdřív připravíme náplně. Jako první připravíme z tvarohu. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, vejce, oba cukry, vanilkový pudinkový prášek a vše promícháme lžící a…
Nejdřív připravíme náplně. Jako první připravíme z tvarohu. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, vejce, oba cukry, vanilkový pudinkový prášek a vše promícháme lžící a…
Pokud máte přezrálý banán, který už nikdo nechce, máte vyhráno. Po rozmixování s vejcem je ideální na zhotovení mini palačinek. Hotové placičky můžete mazat džemem,…
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Zapečený lilek s vejcem je jednoduchý a dobrý. Tato kombinace se skvěle hodí jako lehká večeře, nebo zajímavý předkrm. Díky pečení se chutě krásně propojí a vytvoří…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou velmi oblíbené v anglosaském světě a své příznivce si nalezly i u nás. Dají se připravit i v čistě…
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Těsto: Vejce s cukrem začneme šlehat, postupně přidáváme nejprve olej a 2 vanil. cukry a po částech hrnek mléka a dva hrnky pol. mouky a kypřícím práškem. Na plech…