Jednoduchý jablečný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVelice snadný, rychlý a dobrý moučník, který je díky jablkům šťavnatý. Jablka jsou téměř vždy po ruce a za malou chvíli vykouzlí i naprostý amatér pochoutku, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velice snadný, rychlý a dobrý moučník, který je díky jablkům šťavnatý. Jablka jsou téměř vždy po ruce a za malou chvíli vykouzlí i naprostý amatér pochoutku, která…
Známou a oblíbenou kokosovou pochoutku už nemusíme jen kupovat. Podle receptu si připravíme vynikající dezert sami. Pochoutka z vrstvy kokosového krému, natřeného na…
Vajíčka ušleháme s vanilkovým a pískovým cukrem.Přidáme olej, kakao a marmeládu a ještě mixujeme.Pak přidáme kyšku, obě mouky, do kterých zamícháme sodu a prášek do…
Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme…
S přípravou voňavých vánočních perníčků rády pomáhají i děti. Receptů na jejich přípravu je nespočet - tentokrát je připravíme ze špaldové mouky a lipového medu. K…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Zeleninu očistíme, cibulku nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Sýr nastrouháme na jemných slzičkách.Vše dáme do mísy, přidáme rýži, vejce…
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Během času doznaly spoustu vylepšení a různých podob. Tyto tvarohové placky se jim podobají jen tvarem a…
Cibuli a česnek vložíme do pekáče. Maso osolíme a dáme k cibuli a česneku.Přidáme veškeré koření. Podlijeme vodou, dáme trochu sádla a dáme péct.Orestujeme cibuli,…
(Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné…
K Vánocům neodmyslitelně patří spousta druhů všemi milovaného slaďoučkého cukroví, mezi kterým nesmí nikdy chybět křehké linecké s pikantní marmeládou. S podrobným…
Oloupaný celer nakrájíme na 10-15 mm silné plátky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.Plátky rozložíme na talíř, lehce pokapeme citronovou šťávou a pokud je třeba,…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme.Přidáme vejce, sůl a tolik hrubé mouky , aby těsto bylo tužší (hrnek až jeden a půl hrnku mouky, je to podle kvality…
Mleté řízky se sýrem jsou u nás známé jako holandské. Tentokrát si vyzkoušíme variaci s Nivou a kyškou, která masovým placičkám dodá říz. Vychutnat si je můžeme nejen…
Tento typ knedlíků je oblíbený pro svou jedinečnou konzistenci, která spojuje měkkost vařených brambor s jemnou strukturou těch syrových. Bosáky se skvěle hodí jako…
Upéct roládu bez mouky není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Lehounká jak dech, naplněná šlehačkovým krémem bude exkluzivní tečkou na slavnostní tabuli při…
Pomazánku z vajec a tuňáka odlehčíme tak, že majonézu nahradíme avokádem, které jídlu dodá plno živin a „zdravých“ tuků. Pomazánce dodáme pikantnost přidáním dijonské…
Tvaroh smíchám s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Potom rozválíme na plát silný 1 cm a…
Suroviny smícháme a zpracujeme do tužšího těsta. Strojkem vytlačíme nudličky, pečeme na pečícím papíře, do lehkého zrůžovění okrajů při 150 - 160 °C (v plynové troubě).
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z…
Domácí přesnídávky si můžete navařit do zásoby. Skvělá je třeba kombinace meruňky, jablka a dýně!
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Tajemství Becherovky: Původně to měl být lék na žaludek, populární bylinný likér je dnes základem slavného koktejlu Beton