Šlehačková bublanina
Recept ještě nebyl hodnocenRychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě pokladená ovocem a korunovaná máslovou drobenkou se po upečení stane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě pokladená ovocem a korunovaná máslovou drobenkou se po upečení stane…
Upřednostňujete spíše ovocné dezerty, ale s přicházejícím podzimem postupně přesedáte na hutnější moučníky? Máme pro vás tip na makovou bábovku. Zaručeně bude odměnou…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
Mazanec zajisté patří mezi tradiční velikonoční symboly a dobroty. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu…
Mazanec zajisté patří mezi tradiční velikonoční symboly a dobroty. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu…
Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech.Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli.Cibuli necháme zesklovatět, osolíme,…
Klasickým cukrovím, které nesmí na Vánoce chybět, je ozdobené linecké protřené krémem. Čtverečky z mletých mandlí spojíme máslovým krémem kakaové chuti. K ozdobení…
Pomalu přichází čas, kdy je třeba rozmýšlet, které cukroví připravíme na vánoční tabuli. Inspirujte se a připravte kolečka s arašídovou pomazánkou a zdobená bílou a…
Velmi rychlá tuňáková pomazánka s vejcem a bylinkami poslouží jako výborná snídaně či svačina do krabičky, ale úspěch sklidí i na oslavách či večírcích. Ozdobíte s ní…
Není potřeba lákat strávníky ke stolu. Vůně hub se o to postará za vás. Použijte čerstvé nebo sušené, uvařte potřebné množství těstovin a do křupava zapečte. Pokud si…
Jednoduchý hrnkový koláč se zakysanou smetanou, borůvkami a drobenkou je rychlý a vhodný i pro úplné začátečníky. Skvěle se hodí, když zrovna nemáte moc času, protože…
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, prokrojíme je a z každé strany osolíme a opepříme. Maso přes sáček rozklepeme, dáme na něj plátky šunky a kousky Hermelínu, zavineme do…
Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky a společně se zbývajícími surovinami přidáme k bramborové kaši. Vše zpracujeme a necháme 5-10 minut odpočinout. Pokud se bude…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…
Brambory uvařím ve slupce doměkka, nechám je zchladnout, oloupu a nastrouhám. Z 50 ml vlažného mléka, droždí, špetky cukru a 2 lžic hladké mouky nechám vzejít kvásek.…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Omyté brambory dáme i se slupkou vařit doměkka (cca 15 - 20 minut). Necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Ohřejeme mléko aby bylo…
Smícháme sypké suroviny a poté přidáme ostatní.Ušleháme vše dohromady.Vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.Pečeme na 200 °C cca 50 minut.
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Poté je smícháme s nastrouhaným gothajem opepříme, dosolíme a dáme je v zapékací míse s troškou oleje do trouby. Po 10 minutách…