Koláče, koláčky, záviny atd.
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme mouku, sůl, přidáme vykynutý kvásek, který jsme si připravili z droždí, vlažného mléka a cukru. Přidáme olej a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme vykynutý kvásek, který jsme si připravili z droždí, vlažného mléka a cukru. Přidáme olej a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z…
Do misky dáme mouku, prášek do pečiva, uděláme důlek a do něho nasypeme posekané škvarky, vlijeme rozpuštěné sádlo, rozmíchané vejce, sůl a mléko. Pozvolna vše vmícháme…
Do misky dáme mouku, prášek do pečiva, uděláme důlek a do něho nasypeme posekané škvarky, vlijeme rozpuštěné sádlo, rozmíchané vejce, sůl a mléko. Pozvolna vše vmícháme…
Použití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
V míse našleháme vejce a cukr, potom zašleháme olej a přidáme rozmačkané banány. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a skořici. Důkladně promícháme. Nakonec…
Zbylé brambory z předešlého pokrmu nemusíte nutně vyhazovat. Jistě k večeři oceníte jejich zužitkování v podobě selské omelety. Brambory a slaninu opečete a na ně pak…
Bábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje…
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit…
Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Plněný adventní věnec bude nádherně zdobit váš sváteční stůl a bude vám skoro líto ho sníst. Vláčné kynuté těsto je plné povidel a věnec je bohatě sypaný mandlemi.
Nejen pro příznivce zdravého životního stylu je určen tento koláč. Díky jablku, které je přidané do těsta je krásně vláčný. Čokoládová poleva z kvalitní čokolády a…
Dokonale vypadající a chutnající dort nemusí být vždy jen z piškotového těsta. Vyzkoušejte k další oslavě připravit tento palačinkový. Jednotlivé kakaové palačinky jsou…
Chcete si připravit velmi jednoduché a chutné sušenky? Zkuste tyto naše kakaové. Jsou typu "crinkles", u kterých popraskaný vzhled cukrové krustičky kryje lahodný kousek…
Jednoduchý a vláčný perník připravíte snadno z nastrouhané dýně hokaido. Aby chutnal ještě lépe, můžete ho vylepšit vlašskými ořechy a rozinkami. Po upečení ho stačí…
Zapečené rohlíky se sýrem a rajčaty jsou ideálním receptem, když nevíte co připravit k večeři a potřebujete zužitkovat zbylé pečivo. Jednoduchý a rychlý pokrm, který…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
V míse vyšleháme vejce s oběma cukry do světlé pěny. Přidáme olej a mléko a pomalu šleháme do hladka. Mouku prosejeme s kypřícím práškem na pečiva.Pomalu šleháme a…
Dětství máme spojené s nedělním moučníkem na plechu. Často tam na nás čekal měkký a voňavý perník. Se sladkou čokoládovou nebo nakyslou citrónovou polevou. Přesně takový…
Perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, Každá rodina má svůj oblíbený recept a způsob zdobení. V tomto receptu najdete inspiraci na krásné zdobení těstem i marcipánem…
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…