Houbové pečenáče
Recept ještě nebyl hodnocenNálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…
Rybu omejeme,osolíme,nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme litrem vody, přidáme bujon a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostky, cibuli na drobno…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Omyté a naporcované kuře osušíme a posypeme z obou stran kořením a posolíme. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, tu osmažíme na másle s troškou olivového oleje. Když je…
Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé…
Velká prsa rozkrojíme naplacato na dva řízky (u malých to není nutné) a z těchto nakrájíme kousky velikosti sousta.V misce maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem,…
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Povolené máslo nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a víno s 3 vrchovatými lžícemi mouky. Ručním mixerem vyšleháme do…
Králíka lehce osolíme. Nakrájíme na kostičky rohlíky, přidáme 2 dl mléka, žloutek, muškátový oříšek, sůl, pokrájená kuřecí játra a petržel, anglickou slaninu a sníh z…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Játra očistíme, dáme do misky a spaříme vroucí vodou. Necháme na sítu okapat a osušíme papírovou utěrkou. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.Do hluboké…
Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, posypeme jemně libečkem a necháme chvíli odležet. Na pánvy si orzpálíme olivový olej, vložíme maso a opékáme z obou stran.…
Maso nařízneme v polovině, vytvoříme plát a okraje tukového krytí nařízneme, aby se maso nekroutilo.Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Každý plátek…
Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky…
Kdo jednou propadnul chuti krevet, neodolá. Jednoduchý, vpravdě mžikový recept na krevety neubere chuti jejich masa. Přitom zavoní česnekem i štípne po chilli. Limetka…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s troškou olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Tříkrálová bábovka provoní domov a připomene tradici: Je jednoduchá na přípravu a chutná božsky
Pudink nemusí být jen sladký. Ten yorkshirský nahradí třeba naše knedlíky. Jak jej připravit?