Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno bílé - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…

poslirecept

60 min

Kulajda podle Radka Davida

Kulajda podle Radka Davida

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…

VencaUplotny

60 min

Lososové rizoto s koprem

Lososové rizoto s koprem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud potřebujete připravit rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte lososové rizoto. Známá chuť lososa krásně ladí s koprem a smetanou a limetka pokrm krásně osvěží.…

poslirecept

40 min

Krůtí plátky na rozmarýnu

Krůtí plátky na rozmarýnu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krůtí maso je jemné, velmi dobře stravitelné, málo tučné a vhodné i do diety. V tomto receptu najdete inspiraci na krůtí plátky, které ochutí a provoní rozmarýn s…

Eliza

120 min

Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ochutnejte toto lahodné italské jídlo s vůní šalvěje. Jeho příprava není vůbec složitá. Sušené hříbky stačí podusit s česnekem, šalvějí a bílým vínem a smíchat s…

poslirecept

50 min

Kapr pečený na medu

Kapr pečený na medu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme…

poslirecept

45 min

Pstruží filé s bylinkovou šťávou

Pstruží filé s bylinkovou šťávou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Filé si osolíme, opékáme na olivovém oleji z obou stran. Hotové filé vyjmeme a do výpeku přidáme plátek másla, nasekané bylinky a podlijeme vínem, dochutíme citronovou…

Králík po toskánsku

Králík po toskánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…

Simply Food

150 min

Pytlák Říha

Pytlák Říha

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme eidam, šunku a uherák, vše zabalíme do závitků. Nakrájíme na 4 až 5 válečků, které napíchneme na jehlu. Mezi každý…

Normandská rybí polévka

Normandská rybí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…

Risotto s pečenými kaštany

Risotto s pečenými kaštany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…

Pečený králík 2

Pečený králík 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Králíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme v remosce. Podle potřeby podléváme…

Pikantní hovězí ragů

Pikantní hovězí ragů

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…

Bibinka

120 min

(Nejen) Novoroční čočka po italsku

(Nejen) Novoroční čočka po italsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou. Na oleji zpěníme…

Výborné kokosky bez naležení

Výborné kokosky bez naležení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, pomalu přidáme moučkový cukr, kokos a strouhanku, přilijeme víno. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžičkou tvarujeme kokosky…

Roxana

40 min

Šumavský bramborový nákyp

Šumavský bramborový nákyp

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji…

1 12 13 14 15 16 47