Vepřové roládky po italsku plněné
Recept ještě nebyl hodnocenMaso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr. Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr. Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po…
2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud…
Uvaříme si těstoviny dle návodu. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibulku a česnek. Dále přidáme nakrájené krabí tyčinky, osolíme, opepříme zalijeme…
Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a…
Na oleji orestujeme cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájený česnek a mrkev a restujeme cca 20 minut.Přidáme mleté maso, ochutíme solí a pepřem, síiteček rozmarýnu…
Porce ryby omyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky…
Uvaříme špagety dle návodu. Mezi tím si připravíme omáčku. Na pánvičce osmažíme půlkolečka cibule, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájený česnek, necháme pár minut opéct…
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která…
Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme nasekaný cesnak, narezený stonkový zeler a nasekanú chilli papričku bez semienok. Osolíme, okoreníme a…
NESOLIT! V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) …
Pórek očistíme, odstraníme přebytečné listy a dobře umyjeme. Jestli je silný, přepůlíme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Brambory očistíme a překrájíme na menší…
Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle…
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a krátko opražíme. Osolíme, premiešame s pretlakom a bazalkou.Nakoniec vmiešame na kocky narezané paradajky a…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Máte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou…
Netradiční spojení chutí. To jsou tato kuřecí prsa zprudka orestovaná a poté podávána přelitá osvěžující omáčkou. Na tu použijeme zejména pomerančovou šťávu a bylinky,…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Kapustičky lze buď nesnášet od školní jídelny, nebo mít štěstí a potkat recept podobný tomuto. Nesmí být rozvařené, naopak mají být příjemně nasládlé a křupavé. Chuť je…