Panenka s pórkem v rajčatovo-smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Necháme asi hodinu odležet.Na pánvi rozpálíme 2 PL másla a maso na něm zprudka cca 1 minutu na každé straně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku odblaníme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Necháme asi hodinu odležet.Na pánvi rozpálíme 2 PL másla a maso na něm zprudka cca 1 minutu na každé straně…
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky do 1 cm, osolíme, okořeníme pepřem a karí a promícháme s vejci a vínem a necháme zaležet v chladničce alespoň přes noc, ale…
Čerstvé slávky důkladně omyjeme. To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit. Omyté slávky dáme…
Je pátek a tradice žádá buďto bezmasý den nebo aspoň rybu a protože za oknem svítí slunce a je modrá obloha, vyzývají mě všechny okolnosti k tomu uvařit něco s nádechem…
Omytou vinnou klobásu vložíme do pomalého hrnce, ideálně tak, aby zakryla celé dno.Podlijeme bílým vínem, nejlépe suchým (alespoň je důvod načít láhev, víno bude vhodné…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…
1. Salát z rybího filé - jako humrový: Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny…
Filé potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, obalíme zľahka v hladkej múke a na oleji smažíme z oboch strán. Potom filé vyberieme a udržiavame v teple.Do výpeku…
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené ve víně. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Kost ve středu masa obsahuje morek,…
Maso a omáčka je rozhodně skvělá kombinace. A v tomto případě doplňuje grilovanou šťavnatou krkovici řízná marináda s česnekem a lahodná smetanová omáčka ze žampionů.…
Jakoukoliv nádobu vytřeme olejem a položíme do ní plátky pangase a z obou stran ho osolíme, opepříme, postrouháme limetkovou kůrou a nakonec zakápneme limetkovou šťávou.…
Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení (usnadní mytí).Paličky očistíme a osušíme papírovými utěrkami. Máslo pokojové teploty v malé…
Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou.Pak vlijeme…
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji do růžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem,…
Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny či naporcovaným kuřetem, promícháme, poklademe kousky másla a ve…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny či naporcovaným kuřetem, promícháme, poklademe kousky másla a ve…
Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Mladé cukety není třeba loupat.Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme…
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a…
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a…
Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme…
Jak na dokonalá kuřecí játra krok za krokem: Skvěle chutnají na cibulce, po mexicku i na myslivecký způsob
Cukrovinka nebo dezert? Ptačí mléko je obojí. A víte, co má společného s plovoucími ostrovy?
Grilovaný celer: Naložený do té správné marinády nahradí dokonce steaky, před přípravou je vhodné ho krátce předvařit