Králík z Provence
Recept ještě nebyl hodnocenJednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Velké zelné listy stažené z hlávky zelí spaříme vařící vodou, aby byly plastické a připravíme náplň z masa.Do míchaného mletého masa dáme vajíčko, kopr, nasekanou…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Maso nakrájíme na slaboučké plátky a po okrajích nařízneme nebo nastřihneme. Osolíme, opepříme a opečeme ho na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka -…
Lososa vykostíme, stáhneme z kůže a a nakrájíme na kostky. Dáme vařit špagety do osolené vody, špagety by měly být uvařené na skus. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.…
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…
Maso nakrájíme na kostky asi jako na guláš, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na sádle do zlatova. Maso vyjmeme.Do výpeku přidáme máslo a necháme na něm mírně…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Balíčky kuřecích prsou v křupavé slanině podáváme s lahodnou krémovou polentou a dušenou růžičkovou kapustou. Zajímavou chuť dodá kuřeti i víno. Toto pěkné jídlo se…
Ne nadarmo se říká, že krůtí maso je superpotravina. Obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Na krůtích prsech na víně, prošpikovaných slaninou, si…
Ne nadarmo se říká, že krůtí maso je superpotravina. Obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Na krůtích prsech na víně, prošpikovaných slaninou, si…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky,…
Plátky masa nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle dohněda. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme ještě lžičku másla a vhodíme…
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.Slaninu můžete…
Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a…
Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a…
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…
Hrušky nepatří jen do moučníků. Vepřový plátek v kombinaci s jemnou omáčkou z bílého vína a smetany s restovanými hruškami vás svou lahodnou chutí jistě překvapí.…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Očištěné a osušené maso nakrájíme na 3-4 plátky, okraje párkrát nařízneme a přes fólii naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme podle chuti, lehce posypeme…
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet. Na pánvi…
Kam za jídlem na Colours of Ostrava: Hitem je polská pizza za 280 korun, zklamáním za 98 Kč rohlík s kuřetem na paprice
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den
Jižní Čechy na talíři: Připravte si kočičí tanec, bosáky nebo pucánkovou polévku z hub!