Smažená rýže
Recept ještě nebyl hodnocenSmažená rýže je čínské jídlo. U čínské kuchyně bývá zdlouhavá příprava, ale například s krájením zeleniny vám někdo může pomoct. Samotná příprava je velmi rychlá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smažená rýže je čínské jídlo. U čínské kuchyně bývá zdlouhavá příprava, ale například s krájením zeleniny vám někdo může pomoct. Samotná příprava je velmi rychlá a…
Hrušky nepatří jen do moučníků. Vepřový plátek v kombinaci s jemnou omáčkou z bílého vína a smetany s restovanými hruškami vás svou lahodnou chutí jistě překvapí.…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Očištěné a osušené maso nakrájíme na 3-4 plátky, okraje párkrát nařízneme a přes fólii naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme podle chuti, lehce posypeme…
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo s vínem a vypracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do chladna.Pak těsto na pomoučněném stole vyválíme na plát o síle cca 3-4…
Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál…
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase…
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dorůžova.Přidáme mleté maso a opékáme do zatažení (mleté maso dělá jakoby hrudky, rozbijeme je…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme,…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Balíčky kuřecích prsou v křupavé slanině podáváme s lahodnou krémovou polentou a dušenou růžičkovou kapustou. Zajímavou chuť dodá kuřeti i víno. Toto pěkné jídlo se…
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Řízek bez kůže nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem, opékáme ze všech stran asi 5 minut.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a…
Z krůtího masa můžete připravit spoustu rozličných pokrmů. Nudličky se sušenými rajčaty a olivami příjemně voní po bylinkách a připravit je zvládnete velice rychle.…
Rybí filátka osušíme a zakápneme citronem. Na pánvi rozehřejeme olej, rybu zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Přidáme rajčatové…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Štóla má mnoho variant. Většinou v ní ale nechybí množství rozinek, ořechů, mandlí a kandovaného ovoce. Tato z našeho receptu je navíc ovoněná vínem, které je součástí…
Nejprve si připravíme směs - opečeme na kostičky nakrájený sušený špek (nemusí být sušený, prostě nějaký chuťově výraznější), na něm orestujeme na klínky nakrájenou…
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Toskánský salát panzanella byl původně jídlem pro chudé dělníky. Dnes se považuje za lahůdku!
Sušenky z ovesných vloček s borůvkami podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a lákavá fialová poleva je snadná a rychlá